Ο Κλοπ θα δει σοβαρά το Europa League!

Το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Λίβερπουλ ο Γιούργκεν Κλοπ, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Μπρένταν Ρότζερς, το διαπιστώνουμε από την ενδεκάδα που παρέταξε στο Καζάν εναντίον της Ρούμπιν. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Ο Κλοπ θα δει σοβαρά το Europa League!

Ο Γερμανός τεχνικός είναι διατεθειμένος να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και πήρε μαζί του ότι καλύτερο διαθέτει, αυτή τη στιγμή, στο οπλοστάσιο του! Έτσι μέσα  στο γήπεδο είδαμε μία κανονική ενδεκάδα, που διατηρώντας το μομέντουμ των νικών που πάντα τρέφει μία ομάδα, κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο σε έναν όμιλο που ήταν εύκολος. Αλλά οι τρεις ισοπαλίες μέχρι τώρα βάλει τη Λίβερπουλ με την πλάτη στον τοίχο ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο γήπεδο από την αρχή του παιχνιδιού και επέβαλε τον δικό της ρυθμό απέδειξε πόσο πολύ άλλαξε η ψυχολογία από τη νίκη επί της Τσέλσι!

Ο Κλοπ είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος που ξέρει πως αυτή τη στιγμή δεν έχει πολλά περιθώρια να αλλάξει το υλικό που διαθέτει, ακόμα και αν μπορέσει να κάνει μία ή δύο μεταγραφές τον Γενάρη. Έτσι αντί να γκρινιάζει ή να μεταθέτει ευθύνες στον προκάτοχό του προτιμά να εκθειάζει ακόμα και αυτό το φτωχό ρόστερ που έχει η Λίβερπουλ, ενώ προσπαθεί να αγκαλιάσει τους παίκτες και να τους κάνει να νοιώθουν καλά! Ο τρόπος που αγκαλιάζει τους παίκτες που κάνει αλλαγή, ή η κίνηση μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού να πηγαίνει και να τους δίνει το χέρι και να τους παίρνει στην αγκαλιά του ως στοργικός πατέρας, είναι λεπτομέρειες που αλλάζουν όμως στους ποδοσφαιριστές την καθημερινότητα και την ψυχολογική κατάσταση.

Η βελτίωση στην απόδοση παικτών όπως ο Τζόρντον Άιμπ ή ακόμα και του  πουλέν του Ρότζερς, του Άλεν αλλά και του Αντάμ Λαλάνα είναι δείγματα πως έχει καταφέρει να κερδίσει τα αποδυτήρια. Αυτό το αήττητο σερί που τρέχει Λίβερπουλ όχι μόνο από την ημέρα που ανέλαβε αλλά ακόμα πιο πίσω Την ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» κοντά στην μάλιστα united πριν να την Αυτό το αήττητο σερί που τρέχει η Λίβερπουλ, όχι μόνο από την ημέρα που ανέλαβε ο Κλοπ αλλά ακόμα πιο πίσω από την ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Μαντσεστερ Γιουναιτεντ
πριν δύο μήνες, δίνει το εφαλτήριο για την επανεκκίνηση ουσιαστικά μίας σεζόν που έμοιαζε χαμένη.

Από την άλλη δεν χρειάζεται και να πετάνε τα πόδια στα σύννεφα αφού θα έρθουν ακόμα πιο δύσκολα τεστ απο τη Ρούμπιν σύντομα όμως το να κερδίσει η "κόκκινη στρατιά" μακριά από το Ανφιλντ στην Ευρώπη ύστερα από τρία χρόνια καταλαβαίνει κάνεις πόσο σημαντικό είναι!

Απο εκείνη τη νίκη στη Βορεια Ιταλία στο Ούντινε το 2012 άλλαξαν πάρα πολλά αφού μόνο ένας από αυτούς που ήταν στην ενδεκάδα στη Ρωσία είχε παίξει και εκείνο το βράδυ! Ο Αλεν που έκανε στο Καζάν ίσως το καλύτερο παιχνίδι του έσω και μήνες, ενα ακομη δείγμα πως πολλά πράγματα είναι διαφορετικά στο Μερσεϊσάιντ αυτο τον καιρό!

Ο Κλοπ είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει το Europa league ως μία κανονική διοργάνωση, επιχειρώντας να το κατακτήσει! Αυτό το κάνει πέραν του προφανούς στόχου που είναι το ότι έτσι μπορεί να ... κόψει δρόμο για το επόμενο Champions League αλλά και γιατί δεν  παύει να είναι μία ευρωπαϊκή κούπα! Και η ιστορία της Λιβερπουλ είναι γεμάτη από τέτοιες βραδιές που συντηρούν και τους μύθους!