«Άγαλμα» στον Γουίλιαν!

Πήρε το «όπλο» του την κατάλληλη στιγμή. Πάνω που το άγχος είχε αρχίσει να κυριεύει την Τσέλσι, ο Γουίλιαν σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 82' - λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση της Ντιναμό Κιέβου- και χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη  με σκορ 2-1 για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.  



«Άγαλμα» στον Γουίλιαν!

Ok, καλή στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτή συνεχίζει να… μην είναι η Τσέλσι. Οι «μπλε» ξεκίνησαν καλά το ματς και προηγήθηκαν με το αυτογκόλ του Ντράγκοβιτς στο 34'. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, πιέστηκαν από τους Ουκρανούς, οι οποίοι τα έπαιξαν όλα για όλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την… απάντηση του Ντράγκοβιτς στο 77'. Για καλή τους τύχη, όμως, οι παίκτες του Μουρίνιο είδαν πέντε λεπτά μετά τον κορυφαίο ίσως του αγώνα, Γουίλιαν, να τους δίνει ξανά το προβάδισμα με απευθείας χτύπημα φάουλ.

Η βαθμολογία του ομίλου

1)Πόρτο 10

2)Τσέλσι 7

3)Ντιναμό Κιέβου 5

4) Μακάμπι 0

Το ματς:

Από τα ελάχιστα φετινά ημίχρονα που η Τσέλσι πραγματικά είχε το πάνω χέρι. Μετά το δεκάλεπτο προσαρμογής, οι Λονδρέζοι ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους και σύντομα κυριάρχησαν της Ντιναμό Κιέβου στον αγωνιστικό χώρο. Κατοχή μπάλας, μαζικές επιθέσεις και πρέσινγκ ψηλά ήταν τα χαρακτηριστικά της ομάδας του Μουρίνιο.

Πιο δραστήριος απ' όλους, ο Γουίλιαν, από τα πόδια του οποίου πέρασαν πολλές επιθέσεις της ομάδας και ξεκίνησαν αρκετές καλές στιγμές. Ο πορτιέρο των Ουκρανών… ζούσε με το άγχος, μπορεί να μην χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, όμως και μόνο η συχνή παρουσία των γηπεδούχων στην περιοχή του έφερνε αναστάτωση. Τελικά η επιθετική λύση δόθηκε στο 34' με το γύρισμα του Γουίλιαν και την λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας από τον Ντράγκοβιτς να βάζει τους «μπλε» σε θέση οδηγού. Ανάμεσα στις αξιόλογες φάσεις του ημιχρόνου, η ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα εντός της περιοχής, που προκάλεσε την έκρηξη του Μουρίνιο για τον μη καταλογισμό πέναλτι.

Διαφορετικά τα πράγματα στο δεύτερο μέρος. Οι Ουκρανοί ήταν υποχρεωμένοι να ανοιχτούν και να κυνηγήσουν τουλάχιστον την ισοφάριση, αφού σε ενδεχόμενη ήττα οι ελπίδες τους για τη δυάδα θα μειώνονταν σημαντικά. Πράγματι βγήκαν στο γήπεδο με επιθετική διάθεση, απειλώντας μάλιστα την εστία των «μπλε». Ήταν η στιγμή που ο Μουρίνιο άρχισε ξανά να… ιδρώνει στον πάγκο.

Σταδιακά, όσο περνούσαν τα λεπτά,οι Λονδρέζοι ισορροπούσαν ξανά την κατάσταση, όμως αυτή τη φορά ήταν υποχρεωμένοι να… χωρίσουν το βάρος και στα μετόπισθεν. Η Ντιναμό Κιέβου τα έπαιζε όλα για όλα και έπρεπε, ειδικά με τις «κηδείες» που έχουν υποστεί φέτος, να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Δυστυχώς, όμως, οι θεατές στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είδαν ξανά το… ίδιο έργο ,όταν στο 77' ο Ντράγκοβιτς (αυτός που είχε σημειώσει αυτογκόλ) … ρέφαρε το λάθος του στο πρώτο ημίχρονο και με σουτ έγραψε το 1-1. Ψυχρολουσία και για τη φετινή Τσέλσι που πελαγώνει με το παραμικρό, ήταν «μαχαιριά».

Για καλή της τύχη, ωστόσο, το σοκ δεν πρόλαβε να… εισχωρήσει στο πετσί της, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Γουίλιαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ της έδωσε εκ νέου το προβάδισμα και τελικά τη νίκη!

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τέρι, Μπαμπά, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (90+2' Κέιχιλ), Φάμπρεγας (79' Αζάρ), Όσκαρ (79' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Βίντα, Κατσερίντι (Καχερίδης), Ντράγκοβιτς, Αντούνες, Σιντόρτσουκ (46' Γκάρμας), Ριμπάλκα, Γιαρμολένκο, Μπιαλίσκι, Γκονσάλες, Κράβετς (56' Μοράες)