Μπλάτερ: «Κανείς δεν ήθελε Μουντιάλ στην Αγγλία»

Κατηγορώντας τους Άγγλους για... bad losers, ο Σεπ Μπλάτερ, που μάλιστα έκανε λόγο για ... συμφωνία προτού καν γίνει ψηφοφορία αναφορικά με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ, ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν ήθελε να δει την επόμενη χρονικά διοργάνωση, να πηγαίνει στην Αγγλία!  



Μπλάτερ: «Κανείς δεν ήθελε Μουντιάλ στην Αγγλία»

Ο απερχόμενος ισχυρός άνδρας της FIFA, αλλά πλέον με τιμωρία απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, μίλησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ρωσίας και ... ανοίχτηκε πάρα πολύ, αποφασίζοντας πως εφόσον εκείνος αντιμετώπιζε όλες τις συνέπειες της διαφθοράς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, θα έπρεπε να... πάρει πολλούς μαζί του.

«Το 2010 κάναμε μια κουβέντα και τελικά πήραμε μια απόφαση για τις δύο χώρες στις οποίες θα αναθέταμε τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022. Αυτά θα ήταν η Ρωσία και οι ΗΠΑ, οι χώρες, δηλαδή, με τεράστια πολιτική δύναμη. Όλα ήταν καλά μέχρι τη στιγμή που μεσολάβησε και ο Νικολά Σαρκοζί και αφότου έφαγε με τον Μισέλ Πλατινί και τον πρίγκιπα του Κατάρ, αποφάσισαν να δώσουν τελικά τη διοργάνωση του 2022 στο Κατάρ και όχι στις ΗΠΑ. Όλα αυτά, πριν την ψηφοφορία, τότε πάρθηκε αυτή η απόφαση. Αν το Μουντιάλ είχε πάει στις ΗΠΑ, τώρα θα μιλούσαμε για τις ωραίες στιγμές που έρχονται και όχι για τα προβλήματα στο εσωτερικό της FIFA... » είπε αρχικά ο Μπλάτερ, για να ερωτηθεί και για την αγγλική υποψηφιότητα:

«Δεν ξέρουν να χάνουν οι Άγγλοι. Στη Μεγάλη Βρετανία έχουν καταφέρει να έχουν πανέμορφο ποδόσφαιρο, με Fair Play, όμως η αγγλική υποψηφιότητα για το Μουντιάλ του 2018 είχε πάρει μόλις μια ψήφο. Κανείς τελικά δεν ήθελε να δει το Μουντιάλ στην Αγγλία και γι' αυτό η υποψηφιότητα αυτή είχε... αποκλειστεί ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο».