Δεν την ήθελε

Έψαξε τη νίκη, είχε τις ευκαιρίες όμως η ατυχία δεν επέτρεψε στην Τσέλσι να φύγει με το διπλό από την έδρα της Ντιναμό Κιέβου, με το 0-0 να τη διατηρεί στην 3η θέση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.  



Δεν την ήθελε

Έμπαινε… φουριόζα στα ημίχρονα η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, προκαλούσε προβλήματα στην άμυνα των αντιπάλων, όμως στις κορυφαίες της στιγμές οι προσπάθειες των Αζάρ (9') και Γουίλιαν (53') κατέληξαν στο δοκάρι.

Κυνήγησαν την έκπληξη οι Ουκρανοί, που πίεσαν στο τέλος, αλλά - όπως οι αντίπαλοί τους- δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα.

Η βαθμολογία

Πόρτο 8

Ντ. Κιέβου 5

Τσέλσι 4

Μακάμπι 0

Το ματς:

Όλα καλά, όλα ωραία στο πρώτο ημίχρονο, το γκολ όμως δεν ερχόταν. Η Τσέλσι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της και ανά τακτά χρονικά διαστήματα… προειδοποιούσε την εστία της Ντιναμό Κιέβου. Η κινητικότητα των παικτών της στη μεσαία γραμμή προκάλεσε αρκετά ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, ενώ λίγο έλειψε- από το 9'- να μπει σε θέση οδηγού, όταν η προσπάθεια του Αζάρ χτύπησε στο δοκάρι.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Ουκρανοί έπαιρναν τα μέτρα τους στο γήπεδο και διεκδικούσαν και εκείνοι με τη σειρά τους το γρήγορο τέρμα. Καλές στιγμές είχαν, όχι όμως τόσο επικίνδυνες όσο των φιλοξενούμενων.

Περίπου ίδια εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με την Τσέλσι να επιχειρεί από νωρίς να πάρει τα ηνία, αλλά αυτή τη φορά να το συνδυάσει με γκολ. Ανώτερη και πάλι, πιο ευρηματική στην επίθεση, προκάλεσε νέες ρωγμές στην αντίπαλη άμυνα και καρδιοχτύπησε τους οπαδούς που βρίσκονταν στις εξέδρες, ιδίως με τη φάση του 47' όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαν η μπάλα βρήκε ξανά στο δοκάρι.

Της έλειψε, όμως, και πάλι η διάρκεια. Σταδιακά οι γηπεδούχοι γίνονταν όλο και πιο επιθετικοί, αναγκάζοντας τους Λονδρέζους από τη μαζική επίθεση να προσέξουν περισσότερο τα μετόπισθεν. Τα λεπτά περνούσαν, από το 70' και μετά οι δύο ομάδες δεν έδειξαν τρομερά πράγματα και το τελικό σφύριγμα τις βρήκε… όπως ξεκίνησαν. Ισόπαλες, χωρίς σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου: Σοφκόφσκι, Ντανίλο Σίλβα, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Καχερίντι, Σιντόρτσουκ, Ριμπάλκα, Γκονσάλες, Μπιαλίσκι (83' Γκαρμάς), Γιαρμολένκο, Κράβετς (78' Μοράες)

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ζούμα, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας (75' Όσκαρ), Αζάρ, Κόστα