Τρώγοντας έρχεται και η όρεξη!

Τώρα που η Αγγλία εχει ολοκληρώσει με το απόλυτο νικών αυτο τον ομιλο που οδηγεί στην Γαλλία σε λίγους μήνες, καλό είναι να κοιτάξει προς τα μπροστά με συγκρατημένη αισιοδοξία.Γιατί με εξαίρεση τα δύο ματς με την Ελβετία και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σλοβενία, τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν ήταν τετοια που μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό κρας τεστ σε μία ομάδα με φιλοδοξίες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Τρώγοντας έρχεται και η όρεξη!

Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι με την ομάδα του Χότζον αυτό που είχε να κάνει όχι μόνο το έπραξε απολύτως σωστά, αλλα επιπρόσθετα και με ένα όμορφο ποδόσφαιρο σκοράροντας πολύ και δεχόμενη μολις τρία τέρματα.

Τώρα που η Αγγλία εχει ολοκληρώσει με το απόλυτο νικών αυτο τον ομιλο που οδηγεί στην Γαλλία σε λίγους μήνες, καλό είναι να κοιτάξει προς τα μπροστά με συγκρατημένη αισιοδοξία.Γιατί με εξαίρεση τα δύο ματς με την Ελβετία και την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σλοβενία, τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν ήταν τετοια που μπορούν να αποτελέσουν πραγματικό κρας τεστ σε μία ομάδα με φιλοδοξίες. Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι με την ομάδα του Χότζον αυτό που είχε να κάνει όχι μόνο το έπραξε απολύτως σωστά, αλλα επιπρόσθετα και με ένα όμορφο ποδόσφαιρο σκοράροντας πολύ και δεχόμενη μολις τρία τέρματα.

Τα επερχόμενα φιλικά παιχνίδια με την Ισπανία και με τη Γαλλια αλλα και αυτο με τη Γερμανία θα δώσουν σίγουρα περισσότερες απαντήσεις στο εαν αυτή είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω το καλοκαίρι!

Ένα πολύ θετικό για αυτή την νεανική ομάδα είναι η ύπαρξη πολλών ποδοσφαιριστών με εξαιρετικές τεχνικές ικανότητες. Χωρίς να λείπει το ψηλό παράστημα, ή το γερό κορμί που παραδοσιακά μαζί με την ταχύτητα και την δύναμη στον αέρα ήταν τα χαρακτηριστικά των Αγγλων ποδοσφαιριστών, μιλάμε για μία νέα φουρνιά που έχει μάθει από τους προπονητές της στην premier league να παίζει με την μπάλα κάτω και να μοιράζει το χρόνο πότε σε ποδόσφαιρο κατοχής και πότε σε αντεπιθέσεις με στόχο να πιάσει ανοργάνωτη την αντίπαλη αμυνα!

Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να είναι ουσιαστικά ο μοναδικός πολύ έμπειρος παίκτης αυτής της ομάδας από εκεί και ύστερα η νέα Αγγλία, αυτή που πήγε με σπασμένα φρένα στην τελική φάση, βασίζεται σε αρκετούς ποδοσφαιριστές που έχουν εξαιρετική ποιότητα και σε αυτή την χαρισματική φυσιογνωμία που λέγεται Ρος Μπάρκλεϊ ο οποιος στηρίζει το καινούργιο οικοδόμημα!

Έχει μείον αυτή η ομάδα; Φυσικα πολλα οπως καθε νεο οικοδόμημα που δεν εχει δοκιμαστεί! Για παράδειγμα θα ήταν μεγάλη ευτυχία για τον Χότζον να είχε τώρα πιο νέους και έτοιμους για να παίξουν σε αυτή την ομάδα καποιον Τζέραρντ ή Τζον Τέρι ή εναν  Κόουλ για την άμυνα! Όμως ποδοσφαιριστές καλούς εχει! Ο Γιαγκιέλγκα με τον Στόουνς και τον Κέιχιλ στην άμυνα ο Μιλνερ, ο Χέντερσον και Τσαμπερλεν στα χαφ οπως και ο Στέρλινγκ με τον Κειν και τον Στάριτζ στην επίθεση μπορουν να πλαισιώσουν τον Ρούνει και τον Μπάρκλεΐ, έχοντας και εναν εξαιρετικό τερματοφύλακα οπως ο Χαρτ κάτω από τα δοκάρια!

Αυτή η Αγγλια με μια καλή κλήρωση το Δεκέμβριο στο Παρίσι μπορεί να προχωρήσει στο επερχόμενο Euro. Μέχρι που μπορεί να φτάσει είναι μία άλλη κουβέντα....Ομως όπως σε όλα αυτά τα πράγματα, τρώγοντας έρχεται και η όρεξη!