Αγγλία... 10 με τόνο! (vids)

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας μπήκε σε μια... άτυπη ελίτ, αφού ολοκλήρωσε με το απόλυτο την προκριματική φάση του Euro 2016! Στο Βίλνιους, με αρκετές αλλαγές, τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν πανεύκολα με σκορ 3-0 της Λιθουανίας. Όγδοη φορά ανέπαφη η αγγλική εστία, επεισόδια οπαδών πριν τον αγώνα.  



Αγγλία... 10 με τόνο! (vids)

Με τους Λιθουανούς να παρατάσσονται με αποκλειστικό στόχο να αμυνθούν επιδεικνύοντας μεγάλο φόβο, το ματς είχε πάρει πλέον μορφή... προπόνησης για την Αγγλία. Στόχος, ήταν η ανάγκη για φαντασία, η εύρεση διαδρόμων για την αντίπαλη εστία, το τεστάρισμα σε καλές κάθετες πάσες και τα γεμίσματα στην περιοχή. Τα δύο γκολ των «τριών λιονταριών» από το πρώτο μέρος, ήρθαν με το μακρινό σουτ του Ρος Μπάρκλεϊ στο 29ο λεπτό, ενώ, στο 36', ο Κέιν πέτυχε το δοκάρι και στην επαναφορά η μπάλα χτύπησε στον τερματοφύλακα των Λιθουανών, Αρλάουσκις, για να καταλήξει ξανά στα δίχτυα. Απόλυτα κυρίαρχη η Αγγλία, έναντι αντιπάλου που δεν ήθελε να παίξει και παρά το πλάνο του, είχε χάσει το ματς δίχως... κόπο.

Σκοπός του δευτέρου ημιχρόνου τα... γκολ και η συνέχεια σε νορμάλ ταχύτητες, όσο φυσικά γινόταν. Στο 50ο λεπτό ο Χάρι Κέιν έχασε... άχαστη διπλή ευκαιρία μπροστά από τον Αρλάουσκις, ο οποίος απομάκρυνε την αρχικά προσπάθεια του Άγγλου και δεν χρειάστηκε να παρέμβει στο κάκιστο πλασέ που έκανε εκείνος στο «ριμπάουντ», όμως στο 62ο λεπτό, ο Τσάμπερλεϊν δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και ανέβασε τον δείκτη του σκορ με δυνατό σουτ από πλάγια θέση. Μάλιστα, η φάση του τρίτου γκολ ήταν από τις ελάχιστες που ξεκίνησαν από δεξιά, με τον Χότζον να βλέπει ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί περισσότερο τις πτέρυγες, αλλά σίγουρα θα είδε πράγματα που θα δουλέψει πολύ περισσότερο στα φιλικά του Νοεμβρίου...

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Αγγλία 30

2.Ελβετία 19

3.Σλοβενία 16

4.Εσθονία 11

5.Λιθουανία 10

6.Σαν Μαρίνο 1

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λιθουανία: Αρλάουσκις, Φρεϊντγκέιμας, Μικούσκις, Κλιμαβίσιους, Αντριουσκεβίσιους (82' Βαϊτκούνας), Πάνκα, Ζούλπα, Νοβίκοβας (63' Πετραβίσιους), Σίβκα, Τσέρνιτς, Σπάλβις (86' Ματουλεβίσιους)

Αγγλία: Μπάτλαντ, Γουόκερ, Τζόουνς, Γιαγκέλκα, Γκιμπς, Σέλβεϊ, Τσάμπερλεϊν, Λαλάνα (67' Αλί), Μπάρκλεϊ (73' Τάουνσεντ), Βάρντι, Κέιν (59' Ινγκς)