Έμεινε ακόμα μια ... υποχρέωση

H εθνική ομάδα της Αγγλίας επικράτησε «σβηστά» με σκορ 2-0 της Εσθονίας στο «Γουέμπλεϊ», έκανε το 9x9 και της απομένει πλέον άλλη μια... υποχρέωση, αφού κάπως είναι τα παιχνίδια μετά την...εδώ και καιρό εξασφαλισμένη πρόκριση στο Euro 2016. Ντεμπούτο για Ντέλε Άλι, ξεχώρισε ο Μπάρκλεϊ.  



Έμεινε ακόμα μια ... υποχρέωση

Ο Θίο Γουόλκοτ ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής από πλευράς Αγγλίας και ήταν αυτός που στο 4ο λεπτό απείλησε με ωραίο σουτ την εστία των Εσθονών για να φτάσει να σκοράρει λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι Άγγλοι αντιμετώπισαν μια ομάδα που δεν είχε φτάσει στο «Γουέμπλεϊ» να αμυνθεί, έπαιξε ανοιχτά, πράγμα που έδωσε ρυθμό στο ματς, όμως δεν ήταν καθόλου απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι. Ναι μεν έκαναν εμφανή κάποια μικρά κενά στα μετόπισθεν των «τριών λιονταριών», τους πίεσαν, προσπάθησαν να τους περιορίσουν τους διαδρόμους και η μπαλιά του Μπάρκλεϊ για τον Γουόλκοτ στο 45', πέρασε από τη... μύτη της βελόνας για να γίνει το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια πολύ πιο επιθετική Αγγλία, με μεγάλη χαμένη διπλή ευκαιρία από τους Λαλάνα και Κέιν στο 50ο λεπτό, με τους δυο τους να μην μπορούν να νικήσουν τον Εσθονό πορτιέρο σε εξέλιξη στημένης φάσης και οι παίκτες του Χότζον είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι. Αν κάτι μπορούσε να εκληφθεί ως συμπέρασμα ήταν η αδυναμία των Άγγλων στη σωστή τελική πάσα και στη σωστή επιλογή στο 1/3 του γηπέδου, ειδικά από τον Ραχίμ Στέρλινγκ που σχεδόν πάντοτε έχανε τη μπάλα. Στο 76', ο Ρος Μπάρκλεϊ που ξεχώρισε με την τεχνική του, απέφυγε δύο μαρκαρίσματα για να σουτάρει και να δει τον Ακσαλού να αποκρούει και να διώχνει σε κόρνερ. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον κακό – μέχρι εκείνο το σημείο – Ραχίμ Στέρλινγκ που πήρε την ασίστ του Βάρντι (ο οποίος είχε μπει στο ματς... δευτερόλεπτα νωρίτερα) και τελείωσε το ματς στο 85ο λεπτό.

Ντεμπούτο με το τμήμα ανδρών της Αγγλίας, στα 19 του χρόνια για τον Ντέλε Άλι της Τότεναμ, απίστευτη προσέλευση από 75.000 οπαδούς παρά την εξασφαλισμένη πρόκριση στο Euro και τη δυναμική του αντιπάλου της Αγγλίας...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ, Μίλνερ, Μπάρκλεϊ (88' Άλι), Γουόλκοτ (83' Βάρντι), Λαλάνα (73' Τσάμπερλεϊν), Στέρλινγκ, Κέιν

Εσθονία: Ακσάλου, Τενίστε, Γιάαγκερ, Κλαβάν, Πικ, Μετς, Ντμιτρίεφ (70' Λίντπερε), Καλάστε (88' Λουτς), Βασίλιεφ, Ζένιοφ, Πούριε (70' Πούρι)