Γνώρισε καλύτερα τον Γιούργκεν Κλοπ!

Το αγαπημένο του… «YNWA», το «παράδειγμα» που πήρε από τον Γουέιν Ρούνεϊ και οι τρελές πωλήσεις γνωστής μάρκας αυτοκινήτου μόλις ανέλαβε την προώθησή του! Αυτά και άλλα πολλά, γνωστά και άγνωστα γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον νέο προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ!



Γνώρισε καλύτερα τον Γιούργκεν Κλοπ!

Θα μπορούσε να γράψει… δεκάδες βιβλία για τις εμπειρίες του. Αγωνιστικές και μη. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι ο συνηθισμένος, χαμηλών τόνων προπονητής που παραμένει στη σκιά των «βεντετών» της ομάδας του. Είναι το πρώτο βιολί, μα πάνω απ' όλα σταρ!

Με αφορμή την πρόσληψη του από τη Λίβερπουλ, το england365.gr σας παρουσιάζει ορισμένες άγνωστες στους πολλούς ιστορίες του:

- Ακολούθησε το παράδειγμα του Γουέιν Ρούνεϊ και έκανε εμφύτευση μαλλιών! «Ναι είναι αλήθεια. Προχώρησα σε εμφύτευση μαλλιών. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά. Πως σας φαίνετε;», είχε απαντήσει πρόσφατα σε σχετική ερώτηση.

- Η όψη του δεν είναι συνηθισμένη στο ποδόσφαιρο. Περισσότερο για… 4αρο-5άρι κάνει! Με ύψος 1.93 είναι ο γίγαντας της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να ακολουθεί.

- Ο λόγος του ήταν «νόμος» στην Ντόρτμουντ. Απόδειξη αυτού, όταν σε μια γιορτή των Χριστουγέννων σε παμπ της πόλης, ζήτησε από τους παίκτες του να σερβίρουν μπύρες στους οπαδούς! Πως αντέδρασαν; Φυσικά και… υπάκουσαν!

- Δημοφιλής στο γερμανικό κοινό, συμμετείχε μεταξύ άλλων και σε μια διαφήμιση της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας, Opel. Όπως ανακοίνωσαν αργότερα οι υπεύθυνοι, οι πωλήσεις του μοντέλου «Insignia» αυξήθηκαν με εκείνον 35%!

-Η ποδοσφαιρική του καριέρα περιορίστηκε στην Μάιντς. Αρχικά ξεκίνησε ως επιθετικός, ενώ με τον καιρό μετατοπίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ! Μόλις πήρε το δίπλωμα του προπονητή, ανέλαβε την τεχνική της καθοδήγηση μέχρι το 2008.

-Ως προπονητής της Μάιντς είχε απομονώσει τους ποδοσφαιριστές του σε μια λίμνη στη Σουηδία, χωρίς ηλεκτρισμό και όλα τα… συναφή! Εκεί έκατσαν για πέντε ημέρες και όπως είχε πει ο ίδιος:  «Μετά από αυτό η ομάδα γύρισε πιο δυνατή και πιο δεμένη από ποτέ»!

- Το μεσαίο όνομά του είναι Νόρμπερτ, το οποίο σημαίνει «ήρωας»!

- Σύμφωνα με την «Bild», ο Γερμανός προπονητής γνωρίζει απ' έξω και  ανακατωτά τους στίχους του «You’ll Never Walk Alone», το οποίο άλλωστε συνήθιζαν να τραγουδούν και οι φίλοι της Ντόρτμουντ.

- Αγαπημένη του συνήθεια, αμέσως μετά το τέλος των αγώνων, να παίρνει τα… μπαγκάζια του και να αποχωρεί μόνος!