Τιμωρίες σε Μπλάτερ, Πλατινί και Βάλκε!

Με αποκλεισμό 90 ημερών, τιμώρησε η Επιτροπή Ηθικής της FIFA τους Σεπ Μπλάτερ, Μισέλ Πλατινί και Ζερόμ Βάλκε, ενώ για έξι χρόνια θα διαρκέσει η ποινή που επιβλήθηκε στον άλλοτε αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τσουνγκ Μονγκ – Γιουν! Σε υποθέσεις δωροδοκιών και διαφθοράς εμπλέκονται και οι αντικαταστάτες τους!   



Τιμωρίες σε Μπλάτερ, Πλατινί και Βάλκε!

Τα πράγματα σοβάρεψαν πολύ και λαμβάνονται δραστικές αποφάσεις για την επιχείρηση της κάθαρσης της FIFA.

Η Επιτροπή Ηθικής που λειτουργεί ανεξάρτητα, ανακοίνωσε πως επέβαλε ποινές αποκλεισμού στον απερχόμενο πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, το «δεξί του χέρι», Ζερόμ Βάλκε, αλλά και τον ισχυρό άνδρα της UEFA, Μισέλ Πλατινί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα υποψηφιότητας του Γάλλου για τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Μαζί τους, αλλά με πολύ βαρύτερη ποινή, τιμωρήθηκε ο άλλοτε αντιπρόεδρος της FIFA, Τσουνγκ Μονγκ – Γιουν.

Στη θέση του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA θα βρίσκεται μέχρι νεοτέρας ο Άιζα Χαγιάτου, ισχυρός άνδρας της CAF, ωστόσο, το BBC έχει αποκαλύψει πως δωροδοκήθηκε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990, λαμβάνοντας 100.000 γαλλικά φράγκα, ενώ, φέρεται ύποπτος και για την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022, λαμβάνοντας 1,5 εκατ.δολλάρια για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Κατάρ!

Επιπλέον, φέρεται να έχει... βάλει το χεράκι του και στην ανάθεση του Κόπα Άφρικα του 2017 στη Γκαμπόν. 

Όσο για τον νέο πρόεδρο της UEFA, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος στις έρευνες που πραγματοποιούνταν για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία για την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 σε Ρωσία και Κατάρ αντίστοιχα.

Το όνομά του, βρίσκεται στη λίστα της Επιτροπής Ηθικής, που τιμώρησε τους Μπλάτερ, Πλατινί και Βάλκε.