Αν θέλεις τίτλους διαλέγεις Αντσελότι

Ο Μπρένταν Ρότζερς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Λίβερπουλ ως μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Το ερώτημα δεν είναι το γιατί απέτυχε αλλά το ποιος έρχεται μετά και για ποιο λόγο.



Αν θέλεις τίτλους διαλέγεις Αντσελότι

Μετά την ήττα στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε γράψει ότι ο Ρότζερς είχε αδικήσει τον εαυτό του και την ίδια την ομάδα του με τον τρόπο που την έβαλε να αγωνιστεί στο «Ολντ Τράφορντ».

Τα... κουσούρια της σεζόν παρέμειναν και στις επόμενες αγωνιστικές και παρά τον άκομψο τρόπο της απομάκρυνσής του, ήταν απολύτως φυσιολογικό να μη συνεχίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ. Οι διοικούντες την ομάδα, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επόμενη επιλογή. Κυρίως να καταλάβουν τι θέλουν και αναλόγως να ψάξουν.

Θέλεις τίτλους;Παίρνεις Αντσελότι. Θέλεις ομάδα και πλάνο 5ετίας που μπορεί να σου φέρει και τίτλους; Παίρνεις Κλοπ. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, δυο εντελώς διαφορετικοί προπονητές.

Ο Ιταλός έχει όλη την μαεστρία να μετατρέψει μια ομάδα σε απόλυτη πρωταγωνίστρια. Αποδίδοντας ενίοτε και καλό ποδόσφαιρο. Στο μεγαλύτερο ποσοστό, οι ομάδες που έχει αναλάβει έχουν κατακτήσει τα πάντα. Η ισχυρή προσωπικότητά του, ταιριάζει με το προφίλ της Λίβερπουλ, η οποία με αυτόν στον πάγκο θα αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους αντιπάλους, εντός και εκτός συνόρων.

Ο Γερμανός από την πλευρά του, είναι ο πρωταγωνιστής ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιρικών θαυμάτων στη σύγχρονη ιστορία. Επανέφερε την Ντόρτμουντ στην κορυφή της Γερμανίας, ένα σκαλοπάτι από την κορυφή της Ευρώπης, απέδωσε ποδόσφαιρο που ζήλευαν όλοι και φυσικά όλα αυτά με εξαιρετικό Money Management, το οποίο θα του χρειαστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ αν τελικά αναλάβει τη Λίβερπουλ. Δεν είναι όμως ο προπονητής της μιας χρήσης, των δύο ετών. Είναι ο άνθρωπος που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλα.

Αν κρίνουμε από το πως σκέφτηκε η Λίβερπουλ στην πρόσληψη του Ρότζερς, τότε ναι, ο Κλοπ είναι αυτός που πρέπει να μπει στο «Ανφιλντ» και να φτιάξει μια μεγάλη ομάδα για την επόμενη 5ετία. Αν πάλι αναλογιστούμε το πόσο έχουν λείψει οι τίτλοι στους «κόκκινους» τότε τα κλειδιά του μαγαζιού πηγαίνουν στον Αντσελότι. Η ιστορία θα κρίνει και την επιτυχία της όποιας απόφασης παρθεί.