«Ο Ρότζερς είναι ο κατάλληλος για τη Λίβερπουλ»

Ο Ίαν Ρας πάει... κόντρα στο ρεύμα και θεωρεί τον Μπρένταν Ρότζερς τον καταλληλότερο για να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον πάγκο της Λίβερπουλ, σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.



«Ο Ρότζερς είναι ο κατάλληλος για τη Λίβερπουλ»

Ο εκ των ζωντανών θρύλων του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ μίλησε για την κριτική που ασκείται στον Ρότζερς για την κατάσταση της ομάδας και τα αποτελέσματα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε ο Ρας, είναι αυτά που προκαλούν την έντονη κριτική και τις... φωνές για την αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία. 

«Ναι, εγώ πιστεύω ότι ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ο κατάλληλος. Όμως η Λίβερπουλ έχει θέσει κάποια στάνταρ από την δεκαετία του 70 και του 80. Όταν λοιπόν περνούν τα χρόνια και δεν κερδίζεις τίτλους τότε αναγκαστικά υπάρχει πίεση. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι αυτά που δίνουν και τη λύση. Εάν έχει καλά αποτελέσματα τότε δεν έχεις πρόβλημα. Εάν δεν έχει καλά αποτελέσματα τότε έχεις πρόβλημα. Ναι πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βρίσκεται στον πάγκο της Λίβερπουλ φτάνει και ο ίδιος να καταλάβει ποια είναι και η καλύτερη 11άδα της ομάδας» είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε φορ της Λίβερπουλ, για να μιλήσει και για τη μέχρι στιγμής πορεία των εκπροσώπων της Αγγλίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον αντίκτυπο του επιπέδου ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα:

«Είναι μια δικαιολογία που την ακούω και εγώ. Ωστόσο έχω μια άλλη άποψη. Πιστεύω ότι τις καλές ομάδες πρέπει να τις κατεβάζεις σε όλα τα παιχνίδια. Είτε είναι πρωτάθλημα είτε Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να κατεβάζεις την καλύτερή σου 11άδα. Αυτό που συμβαίνει που συνήθως οι προπονητές επιλέγουν να αφήνουν βασικούς παίκτες εκτός 11άδας δεν με βρίσκει σύμφωνο. Γενικότερα -πάντως- θεωρώ ότι οι αγγλικές ομάδες κάνουν λανθασμένη διαχείριση όταν παίζουν αγώνες αυτού του είδους». 

Ενόψει του ντέρμπι Έβερτον - Λίβερπουλ, θυμήθηκε και σχολίασε μια τεράστια νίκη των «κόκκινων» με σκορ 5-0, το 1982, με τον ίδιο να έχει πετύχει τα τέσσερα από τα πέντε γκολ: «Πριν από το ματς αυτό ο Μπομπ Πέισλι μου είχε πει ότι κάποια στιγμή θα πετύχω και ένα χατ-τρικ σε ένα σημαντικό ματς. Όχι μόνο το έκανα αλλά για εμένα ήταν και ιδιαίτερο αυτό που συνέβη. Επειδή ήμουν μικρός και υποστήριζα την Έβερτον ήταν ακόμη πιο σημαντικό να σκοράρω εναντίον της. Μου άρεσε πάντα να παίζω στο Goodison Park. Ήταν ωραίο να ακούς την ατμόσφαιρα να πιέζεσαι αλλά να ξέρεις ταυτόχρονα ότι ο αντίπαλος σε φοβάται».

Κληθείς να τοποθετηθεί και για την πρόσφατη ήττα της Άρσεναλ από τον Ολυμπιακό στο Λονδίνο, με τους «κανονιέρηδες» πλέον να απειλούνται με πρόωρο αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ίαν Ρας είπε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο: «Όχι δεν με ξαφνιάζει τίποτα στο ποδόσφαιρο», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες και για να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια καλή ομάδα. Εάν παρατηρήσεις την Άρσεναλ διαπιστώνεις εύκολα, ότι συνηθίζει να επιτίθεται πολύ. Όταν το κάνει αυτό είναι αρκετά ευάλωτη στην άμυνα».