Στη ζωή οι γενναίες αποφάσεις κοστίζουν!

Ποιος θυμάται ποτέ ήταν η τελευταία φορά που ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε γνωρίσει τόσες μαζεμένες ήττες στο ξεκίνημα μιας σεζον; Η απάντηση ειναι κανείς! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Στη ζωή οι γενναίες αποφάσεις κοστίζουν!

Γιατί ποτέ αυτό ακριβώς δεν είχε συμβεί σε όλες τις προηγούμενες ομάδες του και η αλήθεια ειναι πως σε βραδιές οπως αυτή στα παλιά του λημέρια, αισθάνεσαι πως κάτι λείπει απο την παροιμιώδη ικανότητα του να παίρνει το μάξιμουμ απο τους παίκτες του!

Η φετινή Τσελσι δείχνει να εχει χάσει την ικανότητα να φοβίζει τον αντίπαλο! Και μπορεί ο όμιλος της να ειναι ακόμα εύκολα διαχειρίσιμος ωστόσο στο πρωτάθλημα καμία ομάδα δεν πρόκειται να εχει απέναντι της το ψυχολογικό και νοητικό μπλοκάρισμα που συνέβαινε στη περσινή σεζόν!

Το περασμένο Σάββατο στο Νιούκαστλ απέναντι σε μια ομάδα που δεν σκοράρει ούτε με ... αίτηση η Τσελσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 και θα γνώριζε ακομη μια ήττα αν δεν έβγαινε απο την αντίδραση μερικών παικτών οπως ο Ραμιρεζ η λεγόμενη καρδιά του πρωταθλητή! Όμως ο Μουρίνιο ξεκάθαρα μετα το παιχνίδι άφησε σαφέστατες αιχμές για έξι παίκτες που άνετα θα άλλαζε στο ημίχρονο αν μπορούσε! Στο Πόρτο δεν έκανε τόσες δραστικές επεμβάσεις στήν ενδεκάδα αλλα αφήνοντας τον Αζαρ και τον Ματιτς στον πάγκο μαζί με τον (ολοένα και περισσότερο αδρανή) Τζόν Τερι και με την επιλογή να μην πάρει και στην Πορτογαλία τους Όσκαρ,  Φαλκάο και Ρεμί ο Μουρίνιο προσπάθησε και  έστειλε ενα ηχηρό μήνυμα στα δικά του αποδυτήρια.

Το κακό ειναι πως στη ζωή δεν συμβαίνει ότι και στις ταινίες όποτε οι γενναίες αποφάσεις δεν έχουν απαραίτητα happy end! Και συνήθως πληρώνονται ακριβά!