Νίκη, κάνοντας τα βασικά

Ένα... σοκ χρειάστηκε η Τότεναμ για να καταλάβει ότι έπρεπε να παίξει σωστά, κάνοντας τα βασικά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καραμπάκ. Οι Λονδρέζοι, με ανατροπή σε διάστημα δύο λεπτών στο πρώτο μέρος χάρη σε δυο γκολ του Σον κι ένα του Λαμέλα στην επανάληψη, πανηγύρισαν με το τελικό 3-1 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».  



Νίκη, κάνοντας τα βασικά

Δίχως δεύτερη σκέψη ήταν... σοκαριστικός ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το παιχνίδι. Η Καραμπάκ προηγήθηκε στο σκορ! Ο Κίεραν Τρίπιερ ανέτρεψε τον Ισμαΐλοφ μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ρίτσαρντ δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0 για τον σύλλογο από το Αζερμπαϊτζάν. Ήταν που ήταν «παγωμένη» η ατμόσφαιρα στις εξέδρες, έγινε ακόμα χειρότερο για την Τότεναμ που έπρεπε να ανεβάσει ταχύτητα, να τρέξει λίγο περισσότερο και να αποφύγει την... πιθανή, ντροπιαστική βραδιά. Δύο λεπτά χρειάστηκαν όλα κι όλα για να έρθουν τα πάνω – κάτω με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Σον, που πρώτα από σέντρα του Τάουνσεντ στο 27' κι έπειτα από γύρισμα του Ντέλε Άλι – ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει τη μπάλα από θέση οφσάιντ – έκανε το 2-1. Βέβαια, λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Ρόους με τον Γιορίς παραλίγο να τα κάνουν... μαντάρα, με τον Ισμαΐλοφ όμως να μην πλασάρει σωστά από πλεονεκτική θέση.

Ήταν ανάγκη για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο να πετύχει κι ένα τρίτο γκολ για να ηρεμήσει, διότι, ο τρόπος που έπαιζε η Καραμπάκ, που άλλαζε τη μπάλα και η εικόνα των μετόπισθεν των Λονδρέζων, κρατούσαν τους Αζέρους στο παιχνίδι όσο το σκορ παρέμενε στην ελάχιστη διαφορά του. Στο 52ο λεπτό ο Λαμέλα πέτυχε το δοκάρι για τα «σπιρούνια», με την Καραμπάκ, δειλά μεν, αλλά ορθολογικά, να φτάνει στην περιοχή του Γιορίς και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και τη μισή καλή ευκαιρία που θα της παρουσιαζόταν για να φέρει το ματς στα ίσια. Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ και ήταν αυτή τελικά που το πέτυχε με τον Λαμέλα που στο 86' με ωραία λόμπα από ασίστ του Κέιν έγραψε το τελικό 3-1.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Άντερλεχτ και Μονακό έμειναν στο 1-1.

Η βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1.Τότεναμ 3

2.Άντερλεχτ 1

3.Μονακό 1

4.Καραμπάκ 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ρόους, Κάρολ, Ντάιερ (76' Γουίνκς), Τάουνσεντ (68' Ενζιέ), Αλί, Λαμέλα, Σον (68' Κέιν)

Καραμπάκ: Σέχιτς, Μεντβέντεβ, Χουσεΐνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Ισμαΐλοφ (79' Ελ Γιαντεγιάουϊ), Σόσα (79' Μαδέρα), Καράγιεφ, Αλμέιδα, Ταγκίγιεφ (67' Αρμεντέρος), Σάντος Σίλβα