Πρόκριση με εξάρα η Αγγλία! (video)

Η Αγγλία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα κόντρα στο αδύναμο Σαν Μαρίνο, φτάνοντας… χαλαρά και όμορφα στο εμφατικό 6-0 που της εξασφαλίζει από απόψε μια θέση στην τελική φάση του Euro 2016! Ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ο Ρούνεϊ!



Πρόκριση με εξάρα η Αγγλία! (video)

Πιο δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι παίκτες του Ρόι Χότζον, οι οποίοι ανέλαβαν από την αρχή τα ηνία, δείχνοντας ποιος θα είναι το αφεντικό. Η υπεροχή τους μάλιστα μετουσιώθηκε νωρίς-νωρίς σε γκολ, καθώς ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε το 1-0 από το σημείο του πέναλτι στο 13ο λεπτό.

Με αυτό το γκολ ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» ισοφάρισε τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Αγγλίας.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα πήραν κεφάλι δύο τερμάτων με το αυτογκόλ του Μπρόλι. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Τσάμπερλεϊν έφτασε μια ανάσα από το 3-0, όμως η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.

Το 3-0 ήρθε τελικά με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν ο Μπάρκλεϊ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής ομάδας, στην 15η εμφάνισή του με το εθνόσημο. Ο Χότζον απέσυρε στη συνέχεια τον Ρούνεϊ, όπως και τους Μίλνερ και Τσάμπερλεϊν, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κέιν, Ντελφ και Γουόλκοτ αντίστοιχα.

Μάλιστα Κέιν και Γουόλκοτ ανέλαβαν δράση μέχρι το τέλος. Ο επιθετικός τις Άρσεναλ ήταν αυτός που στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα στο 68ο λεπτό έκανε το 4-0, ο Κέιν στο 77’ έκανε πέντε τα τέρματα της ομάδας του και στην αμέσως επόμενη φάση ο Γουόλκοτ (78’) έβαλε την υπογραφή του στην εξάρα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Με αυτή τη νίκη η Αγγλία έκανε το 7/7 στον όμιλο και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2016!

Στο άλλο ματς του ομίλου που διεξήχθη στην ίδια ώρα, η Εσθονία επικράτησε 1-0 της Λιθουανίας, ενώ η Ελβετία νίκησε με εντυπωσιακή ανατροπή 3-2 την Σλοβενία, ενώ βρισκόταν 0-2 πίσω στο σκορ μέχρι το 80'.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1.Αγγλία 21 (7)

2.Ελβετία 15 (7)

3.Εσθονία 10 (7)

4.Σλοβενία 9 (7)

5.Λιθουανία 6 (7)

6.Σαν Μαρίνο 1 (7)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαν Μαρίνο: Α.Σιμοντσίνι, Μπονίνι (72’ Τόσι), Μπρόλι, Ν.Σιμοντσίνι (80’ Ντέλα Βάλε), Παλάτζι, Μπεράρντι, Μπατιστίνι, Κιαρούζι, Χιρσχ, Βιταϊόλι, Σέλβα (75’ Ρινάλντι)

Αγγλία: Χαρτ, Κλάιν, Στόουνς, Γιαγκέλκα, Σο, Μίλνερ (58’ Ντελφ), Σέλβεϊ, Μπάρκλεϊ, Τσάμπερλεϊν (67’ Γουόλκοτ), Βάρντι, Ρούνεϊ (59’ Κέιν)