Η παραμονή Ντε Χέα αλλάζει τις ισορροπίες!

Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού μπορεί να τελείωσε χωρίς να έχει αίσια έκβαση για τον Νταβίντ Ντε Χεα ωστόσο η ουσία είναι πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε με έναν τερματοφύλακα παγκόσμιας κλάσης και ένα δίλημμα. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η παραμονή Ντε Χέα αλλάζει τις ισορροπίες!

Το προφανές απαντήθηκε με το εάν θα χρησιμοποιηθεί ξανά! Αφού έχεις έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο δεν χωρά μεγάλη κουβέντα και δεν προκαλεί πονοκέφαλο η παραμονή του εάν είσαι ο προπονητής πάρα μόνο τον χρησιμοποιείς.

Αν είσαι όμως η διοίκηση τότε σίγουρα σκέφτεσαι πως σε 9 μήνες από τώρα μπορεί και να φοράει άλλη φανέλα, χωρίς μάλιστα να έχεις βάλει ούτε ευρώ στο ταμείο. Όμως αφενός ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο που προτείνει η διοίκηση της Γιουνάιτεντ στον Ισπανό τερματοφύλακα προκειμένου να ανανεώσει, αφετέρου είναι δεδομένο πως αξία που προσδίδει στην ενδεκάδα η παρουσία του πιθανώς ισοσκελίζει την όποια οικονομική χασούρα μπορεί να έχεις το 2016!

Κακά τα ψέματα, ο Ντε Χέα τις δύο τελευταίες περιόδους πρόσφερε πάρα πολλούς βαθμούς με την απόδοση του στη Γιουνάιτέντ. Δεν είναι τυχαίο επίσης πως οι οπαδοί, και τις δύο τελευταίες σεζόν, τον ανέδειξαν ως τον καλύτερο παίκτη της ομάδας!Γιατί αυτό που πολλές φορές όλοι μας δεν υπολογίζουμε είναι πως και ο τερματοφύλακας είναι παίκτης μέσα στην ομάδα και η δίκη του καλή ή κακή μέρα κρίνει πολλές φορές το αποτέλεσμα! Ο Ισπανός που πέρασε πολύ δύσκολα την πρώτη του χρονιά στην Γιουνάιτεντ, αλλά είδε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να τον στηρίζει μέχρις εσχάτων, εξελίχθηκε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια σε έναν πλήρη γκολκίπερ!

Και μπορεί αυτή την ώρα να γίνεται κουβέντα για τον λόγο που δεν έφυγε από την Γιουνάιτεντ, ωστόσο είναι βέβαιο πως η απώλεια από πλευράς Ρεάλ είναι τεράστια! Ο πιο ποιοτικός τερματοφύλακας που υπήρχε διαθέσιμος στην αγορά με ένα πόσο που δεν ξεπερνούσε τα 45 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος της σεζόν ίσως έκανε και την διαφορά σχετικά με το εάν μπορεί να ξεπεράσει την "αιώνια αντίπαλο" της, τη Μπαρτσελόνα.

Για τη Γιουνάιτεντ όμως η παραμονή ενός τόσο σπουδαίου τερματοφύλακα πιθανώς αλλάζει και τις όποιες προδιαγραφές για τη σεζόν από εδώ και πέρα! Ναι, για τον Λουίς φαν Χάαλ ίσως να μην είναι η καλύτερή εξέλιξη επειδή είναι ισχυρογνώμων και πιθανότατα να πρέπει τώρα να αφήσει τον Ρομέρο που είναι και προσωπική του επιλογή στον πάγκο! Ωστόσο καθαρά αγωνιστικά η παραμονή του Ντε Χέα στη βορειοδυτική Αγγλία μετατρέπει τη Γιουναιτεντ σε άμεσο διεκδικητή του τίτλου και της δίνει μια σιγουριά κάτω από τα δοκάρια! Και έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χρησιμοποιήσει αυτό το γεγονός υπέρ του ο Φαν Χααλ!