«Ζόρι» για την Τότεναμ

Δεν έτυχε και της καλύτερης κλήρωσης η Τότεναμ, η οποία στον 10ο όμιλο του Γιορόπα Λιγκ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Άντερλεχτ, Μονακό και πρωταθλήτριας Αζερμπαϊτζάν, Καραμπάκ.



«Ζόρι» για την Τότεναμ

Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση της Τότεναμ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στον 10ο όμιλο λοιπόν, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο βρίσκεται μαζί με την Άντερλεχτ, Μονακό και Καραμπάκ.

Το england365.gr αναλύει τους αντιπάλους των «σπιρουνιών».

Άντερλεχτ:

Η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα για τον όμιλο της Τότεναμ ήταν η Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι θεωρούνται από τις δυνατές ομάδες της χώρας τους, αν και πέρυσι έχασαν τα «σκήπτρα» στο πρωτάθλημα, παίρνοντας την τρίτη θέση με 57 βαθμούς, πίσω από την Κλαμπ Μπριζ και τη Γάνδη. Προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές, οχτώ στο σύνολο, την ώρα που αρκετοί αποχώρησαν από το ρόστερ της. Πήρε το εισιτήριο για την απευθείας είσοδό της στους ομίλους της Γιουρόπα Λιγκ.

Μονακό:

Μετά την Άντερλεχτ, ακολούθησε η Μονακό. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ παραμένει μία από τις ισχυρές δυνάμεις της Γαλλίας, παρά το γεγονός ότι την περυσινή σεζόν απογοήτευσε. Κατετάγη 3η στο πρωτάθλημα, πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Λυών. Έπαιξε στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ηττήθηκε στο πρώτο ματς από τη Βαλένθια με 3-1, πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη ρεβάνς, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Έκανε με τη σειρά της 15(!) μεταγραφές, ανάμεσα στις οποίες αυτές των Κοεντρο και Ελ Σαραουί. Υπήρξαν αποχωρήσεις, με το μεγαλύτερο όνομα που «κούνησε μαντίλι» να είναι αυτό του Κουρασάβα, ο οποίος πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Καραμπάκ:

Τέταρτη και τελευταία ομάδα στον όμιλο της Τότεναμ η Κραμπάκ. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 1-0 από τη Σέλτικ και βρέθηκε στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ για να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις, την οποία και νίκησε με 1-0 εκτός έδρας και 3-0 εντός. Πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας της. Είναι η πιο δυνατή ομάδα, ενώ φέτος βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση με επτά βαθμούς σε τρία ματς.