Της χαμογέλασε η τύχη, αλλά πρέπει να κάνει την δουλειά της

Την πιο εύκολη (μαζί με αυτή της Τσέλσι) κλήρωση για τις αγγλικές ομάδες είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που απέναντί της στον δρόμο για τους «16» θα βρει την PSV Αϊντχόφεν, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Βόλφσμπουργκ. Διαβάστε το προφίλ των αντιπάλων των «κόκκινων διαβόλων».



Της χαμογέλασε η τύχη, αλλά πρέπει να κάνει την δουλειά της

Την ώρα που η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Σίτι θα πρέπει να τα βάλει με την περσινή φιναλίστ, Γιουβέντους, και την κάτοχο του τροπαίου του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη, η Γιουνάιτεντ θα έχει σαφέστατα πιο εύκολο έργο να προκριθεί. Οι αντίπαλοί της δεν αποτελούν μεγαθήρια και ο κόσμος της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει αρχίσει ήδη τους... χορούς.

PSV Αϊντχόφεν:

Στην επιστροφή τους, λοιπόν, στο Τσάμπιονς Λιγκ οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Ολλανδίας PSV Αϊντχόφεν, που μπήκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κάτω από ειδικές συνθήκες (σ.σ η Σεβίλλη κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ και η Μπαρτσελόνα το τρόπαιο αλλά και το πρωτάθλημα Ισπανίας). Ο ολλανδικός σύλλογος, από τον οποίο αποχώρησε για την Γιουνάιτεντ ο Μέμφις Ντεπάι μόλις δύο μήνες πριν, έχει κατακτήσει μία φορά το Κύπελλο Πρωταθλητριών (1988) και για την ώρα βρίσκεται στην 30η θέση του UEFA Ranking. Όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν, έχει ήδη αποκλειστεί από το Κύπελλο (στον 4ο γύρο και 3ο παιχνίδι το οποίο αγωνίστηκε) ενώ στο πρωτάθλημα μετρά δύο ισοπαλίες και μία νίκη. Προπονητής της είναι ο Φιλίπ Κοκού, ενώ το σύνολό της απαρτίζεται από αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκουαρδάδο, Βίλεμς και Λουκ ντε Γιονγκ, αλλά της λείπει το μεγάλο αστέρι.

Βόλφσμπουργκ:

Φαβορί για την πρόκριση μαζί με την Γιουνάιτεντ φαντάζει η Βόλφσμπουργκ, που θεωρείτο πριν την κλήρωση ως η πιο επικίνδυνη ομάδα του 4ου γκρουπ δυναμικότητας. Με ένα πολύ δυνατό σύνολο παικτών υπό τις οδηγίες του Ντίτερ Χέκινγκ, οι «λύκοι» λογίζονται ως ο κύριος λόγος που μπορεί να κάνει και πάλι ανταγωνιστική την Μπούντεσλιγκα όσον αφορά τον πρωταθλητή. Μένει βέβαια να φανεί εάν θα αποδυναμωθεί σημαντικά, με την Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με το βασικό της γρανάζι και καλύτερο ποδοσφαιριστή της την περσινή σεζόν, Κέβιν ντε Μπρόινε. Νίκλας Μπέντνερ και Αντρέ Σίρλε αναμένεται να κάνουν την επιστροφή τους στα αγγλικά γήπεδα. Αναφορικά με την τρέχουσα περίοδο έχει κερδίσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια της (σ.σ το άλλο ισόπαλο), ένα εκ των οποίων την χάρισε την πρόκριση στην δεύτερη φάση του Κυπέλλου Γερμανίας. Στην κατάταξη του UEFA Ranking βρίσκεται στην 67η θέση, ενώ μπήκε στους ομίλους ως δεύτερη στο πρωτάθλημα.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Τέλος, από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας προέκυψε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία φιγουράρει στην 37η θέση της βαθμολογίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και έχει να θυμάται την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA το 2005, αλλά και του Σούπερ Καπ την ίδια χρονιά. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεχή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας φτάσει μάλιστα στα προημιτελικά την σεζόν 2009-10. Η ομάδα της αποτελείται κυρίως από Ρώσους παίκτες, ενώ για να φτάσει στους ομίλους έπρεπε να πετάξει εκτός την Σπάρτα Πράγας στον 3ο προκριματικό με συνολικό σκορ 5-4 (2-2 εντός, 2-3 εκτός) και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στα πλέιφ οφ με συνολικό σκορ 4-3 (έχασε 2-1 εκτός, νίκησε 3-1 στο εντός).