Το εκτός έδρας στην Ευρώπη της πάει!

Παρακολουθώντας κάποιος τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με Νιούκαστλ και Μπριζ, θα είδε τις μεγάλες διαφορές. Αυτές προέκυψαν από την αλλαγή προσώπων στην 11άδα, τα οποία φάνηκε ότι θα καθορίζουν και το τέμπο της ομάδας. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Το εκτός έδρας στην Ευρώπη της πάει!

Ακούγοντας κάποιος ότι με τον Μίκαελ Κάρικ στην 11άδα, η Γιουνάιτεντ έγινε πιο γρήγορη, ίσως και να χλευάσει. Είναι γεγονός όμως ότι ο Αγγλος μέσος, λειτουργεί ταχύτατα στην σκέψη και στην κυκλοφορία της μπάλας. Για το λόγο αυτό, όσες φορές έλειψε όλα αυτά τα χρόνια από τη μεσαία γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» τα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους.

Εχοντας στο Μπριζ, τον Ερέρα δίπλα του, ο Κάρικ είχε τη δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι που ξέρει πολύ καλά, αφήνοντας χώρο στον Ισπανό να προωθείται. Το γρήγορο τέμπο της Γιουνάιτεντ ωφέλησε όμως και τον Γουέιν Ρούνεϊ. Ο Αγγλος επιθετικός μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ως φορ όταν δεν αναγκάζεται να παίξει με την πλάτη στο τέρμα, με την ομάδα του να καθυστερεί την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο «Γιαν Μπρέιντελ».

Με δεδομένο ότι ο Σεμπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ ακόμη μαθαίνει το διαφορετικό ρυθμό στην Αγγλία και ίσως χρειαστεί εβδομάδες για να τον εμπεδώσει, το δίδυμο Κάρικ-Ερέρα έδειξε να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Δίπλα φυσικά βρίσκεται και ο παιχταράς Σναϊντερλέν, ο οποίος σιγά-σιγά θα γίνει ο φυσικός αντικαταστάτης του Κάρικ.

Δεν θα είναι παράξενο αν φέτος η Γιουνάιτεντ με τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει, εμφανιστεί καλύτερη στην Ευρώπη παρά στην Πρέμιερ Λιγκ και ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Εκεί όπου θα έχει χώρο να ξεδιπλώσει τις αρετές της και να χτυπήσει με την ταχύτητα σκέψης που διαθέτουν οι εξαιρετικοί μέσοι της.