Δύσκολο, αλλά μπορεί…

Στο 1-1 έμεινε η Σαουθάμπτον με την Μίντιλαντ στο «St. Mary’s», με τους «αγίους» να έχουν δοκάρι στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων και το έργο τους για μια θέση στους ομίλους του Europa League να γίνεται πλέον αρκετά δύσκολο, αλλά σίγουρα όχι ακατόρθωτο…



Δύσκολο, αλλά μπορεί…

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Σπαρβ να σκοράρει κόντρα στο σύλλογο που πέρασε τρία χρόνια όντας στα τμήματα υποδομής του…

Η απάντηση των «αγίων» ήρθε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ροντρίγκεζ να σκοράρει από τη βούλα του πέναλτι (πρώτο γκολ μετά από ενάμιση χρόνο), όμως παρά την πίεση που άσκησαν στη συνέχεια δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στην ανατροπή, καθώς ο Γιοσίντα είχε δοκάρι στην τελευταία φάση!

Το ματς:

Καλό ρυθμό και αρκετές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες είχε το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Νταλίν, αλλά είδαν στο φινάλε του ημιχρόνου τον Σπαρβ να δίνει το προβάδισμα στους Δανούς.

Οι «άγιοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι να απαντήσουν άμεσα, όμως το γκολ που πέτυχε στο 51’ ο Κόκερ δεν μέτρησε, καθώς ο διαιτητής είχε υποδείξει νωρίτερα επιθετικό φάουλ.

Τελικά η λύση ήρθε από το σημείο του πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Τζέιμς Ροντρίγκες δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσια. Παρά την προσπάθειά τους στη συνέχεια, πάντως, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή (είχαν και δοκάρι στο 90+7') με το τελικό 1-1 να δίνει το αβαντάζ στους Δανούς.

Το δεύτερο ματς των δύο ομάδων, στο οποίο θα κριθεί τελικά η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα διεξαχθεί την επόμενη Πέμπτη (27/8) και θα ξεκινήσει στις 21:45.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Στεκέλενμπουργκ, Γιοσίντα, Φοντέ, Κόκερ, Τάργκετ, Γουανιάμα, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόουζ, Μανέ, Ρόντρίγκεζ, Πελέ

Μίντιλαντ: Νταλίν, Χάνσεν, Σβιατσένκο, Λόριντσεν, Ρόμερ, Πόουλσεν, Σπαρβ, Άντερσον, Ρόιερ, Σίστο, Ράσμουνσεν