Την... κουβάλησε ο Μέμφις Ντεπάι! (videos)

Ο Μέμφις Ντεπάι πήρε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το χέρι και την οδήγησε σε νίκη με ανατροπή επί της Κλαμπ Μπριζ (3-1) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαιρετικός ο Ολλανδός, που πέτυχε δύο τέρματα, το ένα πιο όμορφο από το άλλο. Ο Μαρουάν Φελαϊνί ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, στο πρώτο του επίσημο ματς για την τρέχουσα περίοδο.



Την... κουβάλησε ο Μέμφις Ντεπάι! (videos)

Ήταν μια νύχτα που στο «Ολντ Τράφορντ» περίμεναν καιρό. Μια ευρωπαϊκή νύχτα. Έστω και αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έδωσε... παράσταση εκεί που έχει συνηθίσει τον κόσμο της, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή σε κάποια νοκ-άουτ φάση μετά αυτών, ικανοποίησε όσους την παρακολούθησαν αφού με το υπέρ της 3-1 βρίσκεται ένα 90λεπτο μακριά από την επιστροφή της.

Αυτό το οφείλει κυρίως στον Μέμφις Ντεπάι. Η απουσία του Νταβίντ Ντε Χέα για ακόμη μία φορά από την αποστολή ξεχάστηκε γρήγορα, με τον εκρηκτικό Ολλανδό να δείχνει τα πρώτα δείγματα των ικανοτήτων του και να «ζωγραφίζει» απέναντι στην αντίπαλη άμυνα, η οποία δεν έβρισκε λύσεις για να τον περιορίσει.

Το αυτογκόλ του Μάικλ Κάρικ στο 8ο λεπτό, όταν από φάουλ των φιλοξενούμενων ο έμπειρος μέσος έκανε άτσαλο τάκλιν και... νίκησε τον Σέρχιο Ρομέρο για το 1-0, πείσμωσε τους παίκτες του Φαν Χάαλ και η απάντηση δεν άργησε να έρθει. Με μια ενέργεια βγαλμένη από street football, ο Ντεπάι δέχθηκε την πάσα του κατά λάθος σκόρερ του αγώνα, πέρασε με «σομπρέρο» έναν αντίπαλο, προσποιήθηκε ανάμεσα από ακόμη τέσσερις, και σούταρε χαμηλά στην δεξιά γωνία για το 1-1. Για να υπάρξει αλλαγή στο σκορ χρειάστηκε να περάσει ακριβώς ένα αγωνιστικό μισάωρο, όταν ο Ντεπάι σε παρόμοια φάση με αυτή της ισοφάρισης ζύγισε την μπάλα στο δεξί του και την έστειλε στην ίδια γωνία για το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ αναζήτησε κι άλλα γκολ για μια πιο άνετη επικράτηση, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί και πάλι σε μπελάδες εξαιτίας μιας ολιγωρίας του Ρομέρο. Ο Αργεντινός καθυστέρησε πολύ σε γύρισμα του Νταρμιάν, αλλά για καλή του τύχη ο Ουλαρέ που προσπαθούσε να κερδίσει την μπάλα χρεώθηκε με φάουλ. Η απάντηση ήρθε από τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, τον Μέμφις, που στο 64' έχασε μοναδική ευκαιρία να προσθέσει στα δύο πρώτα του γκολ με τον σύλλογο του Μάντσεστερ ακόμη ένα, αστοχώντας εξ επαφής, έπειτα από ένα αριστουργηματικό γύρισμα του Ρούνεϊ με τακουνάκι.

Η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο με τον Μαρουάν Φελαϊνί, που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην σεζόν ως αλλαγή μιας και στην Πρέμιερ Λιγκ είναι τιμωρημένος, να σκοράρει για το 3-1.

Η Μπριζ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο Μεκέλε αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα με δέκα λεπτά να απομένουν και αποβλήθηκε.

Τα γκολ και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ντεπάι για το χατ-τρικ:

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Νταρμιάν, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Σο, Κάρικ (46' Σβάιντσταϊγκερ), Σναϊντερλίν, Μάτα, Μέμφις, Γιανουζάι (72' Τσιτσαρίτο), Ρούνεϊ (84' Φελαϊνί)

Μπριζ: Μπρουζές, Κουλς, Μεκέλε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Φόρμερ, Σίμονς (40' Κλαουντεμίρ), Βάσκεθ (78' Φάνακεν), Ντιέρκς, Ντιαμπί (56' Ουλαρέ), Μπολινιόλι