Η μία τρέχει η άλλη πρέπει να κυνηγήσει!

Όπως και πέρσι όταν νίκησε τη Λίβερπουλ με 3-0 τη δεύτερη αγωνιστική, έτσι και φέτος η Σίτι έκανε μια εντυπωσιακή αρχή στη σεζόν! Και αυτή τη φορά με το επιβλητικό 3-0 επί της πρωταθλήτριας Τσέλσι, η ομάδα του Πελεγκρίνι έγινε αυτόματα το νέο φαβορί των μπουκ για να σηκώσει το τρόπαιο τον Μάη! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η μία τρέχει η άλλη πρέπει να κυνηγήσει!

Φυσικά κανείς ποτέ δεν κατέκτησε τον τίτλο με δύο νίκες τον Αύγουστο και επίσης μια ομάδα με το μέταλλο της Τσέλσι δεν βγαίνει εκτός κουβέντας για το πρωτάθλημα επειδή έχει μόλις έναν βαθμό! Όμως σίγουρα κάποια συμπεράσματα βγαίνουν και απο αυτά το πιο σημαντικό είναι πως το ρίσκο που πήρε ο Ζοσέ Μουρίνιο με το να ξεκινήσει η ομάδα του στις 16 Ιουλίου προετοιμασία, πιο αργά από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο της, εκπυρσοκρότησε εκκωφαντικά!

Ύστερα από 17 χρόνια η Τσέλσι δεν κέρδισε τα πρώτα δυο παιχνίδια της τον Αύγουστο! Αν βάλουμε στην εξίσωση και την ήττα από την Άρσεναλ στο Community Shield αυτό δεν έχει γίνει στην Τσέλσι από τη δεκαετία του 80! Η Σίι ξέρουμε πως εξαρτάται από τέσσερις παίκτες πάρα πολύ! Τον Τουρέ που ήταν και πάλι εξαιρετικός, τον Αγουέρο που σκόραρε αν και πριν είχε δει τον Μπέγκοβιτς να αποκρούει τρεις φορές όσες φάσεις του έστελνε προς το τέρμα, τον Χαρτ που κράτησε το σκορ σε μια φάση με τον Αζάρ πριν κλειδώσει το σκορ ο Κομπανί που πέτυχε το 2-0!

Όταν αυτοί οι τέσσερις πάνε καλά τότε η Σιτι έχει δικαίωμα να ονειρεύεται! Όμως επειδή εξαρτάται πάρα πολύ από τα κέφια τους δεν μπορείς παρά να κρατήσεις μικρό καλάθι με αυτή την ομάδα! Προίκα όμως από αυτό το παιχνίδι κρατάει η πρωταθλήτρια του ´12 και του ´14 το γεγονός της άνετης νίκης που σίγουρα δημιουργεί σε όλους μας ερωτηματικά για την Τσέλσι! Είναι πολύ νωρίς για ανάβουμε φωτιές αλλά υπάρχει μια αίσθηση πως δεν είναι όλα ρόδινα στο μπλε στρατόπεδο!

Η ιστορία με την Εύα Καρνέιρο που είδε το φως της δημοσιότητας και απασχόλησε τις εφημερίδες, η αντικατάσταση του Τζον Τέρι για πρώτη φορά σε παιχνίδι της Πρέμιερ league επί Μουρίνιο και η γενικότερη εικόνα "σκουριασμένων" ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο γεννά ερωτηματικά! Σε τέτοια ματς δεν έχεις περιθώριο να έχεις στο γήπεδο παίκτες που περπατάνε όπως ο Φάμπρεγκας, ο Ιβάνοβιτς και ο Μάτιτς ενώ ο Ντιέγκο Κόστα είχε περισσότερο το μυαλό του στο να πλακωθεί παρά να παίξει! Έτσι μετά από 28 αυγουστιάτικα ματς η Τσέλσι γνώρισε την ήττα στο αγγλικό πρωτάθλημα και ήδη από τη δεύτερη αγωνιστική κυνηγάει τους επίδοξους μνηστήρες! Αν μη τι άλλο φέτος δεν θα πλήξουμε...