Στην Άρσεναλ το πρώτο της σεζον!

Το πήρε το πρώτο! Η Άρσεναλ έκανε... ποδαρικό με το δεξί στη νέα σεζόν, καθώς με το θαυμάσιο γκολ του Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στο 24΄, κατάφερε να κάμψει -μάλλον χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα- την αντίσταση της Τσέλσι και να κατακτήσει το τρόπαιο του Community Shield για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!



Στην Άρσεναλ το πρώτο της σεζον!

Έσπασε την «κατάρα» ο Αρσέν Βενγκέρ! Με τη νίκη της Άρσεναλ επί της Τσέλσι με 1-0 για το Community Shield, ο Αλσατός τεχνικός κατάφερε μετά από 13 παιχνίδια χωρίς νίκη (7 ήττες, 6 ισοπαλία) κόντρα στον Ζοσέ Μουρίνιο, να δώσει τη δική του απάντηση, συνοδευόμενη από ένα τρόπαιο!

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Άρσεναλ. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει «ρήγμα» στην άμυνα της Τσέλσι.

Αυτό αρχικά δεν μπόρεσε να επιτευχθεί, καθώς οι αμυντικοί των «μπλε» κατάφεραν να κρατήσουν τους «κανονιέρηδες» μακριά από τα «καρέ» τους.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και στη φάση του 24ου λεπτού. Μετά από πάσα του Γουίλσιρ, ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν μπήκε διαγώνια στην περιοχή των αντιπάλων και με δυνατό σουτ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το 30', η Τσέλσι έδειξε σημεία ζωής, ανεβάζοντας την άμυνά της και κάνοντας πιο... ζωηρή την παρουσία της στο μισό γήπεδο της Άρσεναλ. Από το συγκεκριμένο λεπτό, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «μπλε προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, ωστόσο οι προσπάθειες του Ραμίρες στο 33' και το 36' δεν απείλησαν τον Τσεχ.

Η ανάπαυλα βρήκε της Άρσεναλ να προηγείται, μάλλον εύκολα, με 1-0 και την Τσέλσι να αναζητά λύσεις κυρίως στην επίθεση, εκεί όπου δεν μπόρεσε ούτε στιγμή να απειλήσει τον πρώην τερματοφύλακά της.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, βρήκε την Τσέλσι να παίρνει το ρόλο που είχε στο πρώτο μέρος η Άρσεναλ. Να έχει δηλαδή την κατοχή και να προσπαθεί με περισσότερες αξιώσεις να μπει στην περιοχή του Τσεχ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο πέρασε στο παιχνίδι τον Ραδαμέλ Φαλκάο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (53'), ο Ραμίρες, ο οποίος ήταν η μοναδική απειλή για τους «κανονιέρηδες» στο πρώτο ημίχρονο, πέρασε εκτός για να μπει ο Όσκαρ.

Στο 60ο λεπτό, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά η πρώτη ευκαιρία των «μπλε» για να πετύχει γκολ. Ο Σεσκ Φάμπρεγας έβγαλε με κάθετη πάσα τον Αζάρ τετ-α-τετ με τον Τσεχ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πολύ κοντινή απόσταση, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσέχου κίπερ.

Επτά λεπτά αργότερα, η Άρσεναλ «απάντησε» στην ευκαιρία της συμπολίτισσας της, με τον Ζιρού να μην βρίσκει καλά τη μπάλα μετά τη διαγώνια πάσα του Τσάμπερλειν. Ενώ με τη συμπλήρωση των 70', ο Γάλλος στράικερ έχασε ακόμα μία ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, καθώς το σουτ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε ψηλά.

Στα τελευταία 20 λεπτά, η Τσέλσι έκανε την ύστατη προσπάθεια να ισοφαρίσει, ωστόσο δεν κατάφερε να προχωρήσει σε κάποια ουσιαστική φάση. Πίεσε αρκετά, έφερε τη μπάλα στην περιοχή του Τσεχ και ο Ζοσέ Μουρίνιο άλλαξε το σύστημα της ομάδας του, παίζοντας με τρεις αμυντικούς. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα του.

Η Άρσεναλ με τη σειρά της δεν έκατσε πίσω και κυνήγησε μέχρι τέλους το δεύτερο γκολ, το οποίο ουσιαστικά θα ήταν η «ταφόπλακα» στα όποια όνειρα των «μπλε». Στο 85' ο Ράμσεϊ μετά από χαμένο τετ-α-τετ του Καθόρλα με τον Κουρτουά, επιχείρησε να κρεμάσει τον Βέλγο κίπερ ο οποίος ήταν εκτός εστίας, ωστόσο η λόμπα που έκανε «ξύρισε» το δεξί δοκάρι.

Το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε εν τέλει τους «κανονιέρηδες» να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του πρώτου τους τροπαίου τη φετινή σεζόν, το δεύτερο συνεχόμενο μετά το περυσινό 3-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα, Τσάμπερλεϊν (77' Αρτέτα), Γουόλκοτ (66' Ζιρού), Εζίλ (82' Γκιμπς)

Τσέλσι: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι (82' Μόουζες), Αθπιλικουέτα (69' Ζούμα), Ραμίρες (54' Όσκαρ), Μάτιτς, Γουίλιαν, Φάμπρεγας, Αζάρ, Ρεμί (45' Φαλκάο)