Οι «άγιοι» επέστρεψαν!

Έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, η Σαουθάμπτον επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το έκανε με... εκκωφαντικό τρόπο, επικρατώντας εύκολα 3-0 της Φίτεσε στο πρώτο ματς για τον γ' προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στο «St. Mary's»!  



Οι «άγιοι» επέστρεψαν!

Αποτέλεσμα των καλών κινήσεων και της καλής βραδιάς στην οποία βρέθηκε ο Σαντιό Μανέ ήταν το γκολ με το οποίο η Σαουθάμπτον είχε το ασφαλές προβάδισμα για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Από δική του ασίστ έχοντας δει την κούρσα του Πελέ, ο Ιταλός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους «αγίους» στο 37ο λεπτό, βάζοντας δικαίως το σύνολο του Ρόναλντ Κούμαν μπροστά στο σκορ. Μάλιστα, στο 45', ο Μανέ κέρδισε και το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τάντιτς για να γράψει το 2-0 στο «St. Mary's» που... σειόταν από τους πανηγυρισμούς του κόσμου! Η Φίτεσε, είχε καταγράψει μόλις μια καλή στιγμή στο 10' με τον Καζαϊσβίλι, ενώ στο 22' όλοι απόρησαν με την μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γιοσίντα για τη Σαουθάμπτον, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει από «ριμπάουντ» σε σουτ του Γουανιάμα.

Από το πουθενά η Σαουθάμπτον έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ με τον Πελέ στο 53', όμως αυτός δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα όπως στο πρώτο ημίχρονο. Από λανθασμένη απομάκρυνση του Άχεντεχ μέσα στην περιοχή, είχε όλη την εστία μπροστά του για να σκοράρει κι όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ! Η πρώτη φορά που οι «άγιοι» διέτρεξαν κίνδυνο στο δεύτερο μέρος ήταν στο 71ο λεπτό από ένα σουτ του Ρασίκα για τη Φίτεσε, ωστόσο, στο επίσημο ντεμπούτο του, ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ αντέδρασε ολόσωστα για να μην επιτρέψει στους Ολλανδούς να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 84' ο Σέιν Λονγκ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για να κάνει ακόμα πιο εύκολο το έργο της αγγλικής ομάδας στη ρεβάνς!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: Στεκέλενμπουργκ, Σοάρες, Φοντέ, Γιοσίντα, Τάργκετ, Ντέιβις, Κλάσι (62' Χουάνμι), Γουανιάμα, Μανέ (86' Ριντ), Τάντιτς (63' Λονγκ), Πελέ

Φίτεσε: Ρουμ, Ντικς (92' Λέιβελντ), Κάσια, Λίρνταμ, Άχεντεχ, Μπέικερ, Νακάμπα, Καζαϊσβίλι (67' Πάντιτς), Μπράουν, Ντζούρτζεβιτς (61' Ρασίκα), Ολίνικ