Η νέα Κρίσταλ Πάλας που δημιουργεί ο Πάρντιου

Ο Αλαν Πάρντιου άκουσε πέρυσι την καρδιά του και είπε το «ναι» στην πρόταση της Κρίσταλ Πάλας, η οποία τον απάλλαξε παράλληλα και από όλα τα δεινά που είχε τραβήξει στη Νιούκαστλ. Λίγους μήνες και εν μέσω προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, δείχνει να δικαιώνεται. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η νέα Κρίσταλ Πάλας που δημιουργεί ο Πάρντιου

Ο Πάρντιου παρά το συμβόλαιο μακράς διάρκειας που είχε υπογράψει στη Νιούκαστλ, ποτέ δεν κατάφερε να «κουμπώσει» με τις «καρακάξες». Η παρουσία του στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» στιγματίστηκε από έντονες μουρμούρες, αποδοκιμασίες από τον κόσμο και συχνά κάποια αντεγκλίσεις με τη διοίκηση.

Ολα αυτά πήραν τέλος στην προσωπική ζωή και καριέρα του Πάρντιου όταν πήρε την απόφαση να φύγει για το Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας. Αμέσως μεταμόρφωσε τους «αετούς» πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό δίμηνο, το οποίο έφερε την ομάδα στο μέσο της βαθμολογίας. Για έναν σύλλογο, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του με στόχο την παραμονή, ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ωστόσο ο Πάρντιου, απολαμβάνοντας και την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης, δεν σταμάτησε σε όσα πέτυχε πέρυσι, στους λίγους μήνες παρουσίας του στην Πάλας.

Η μεταγραφή-ρεκόρ του Γιοάν Καμπάιγ, δίνει άλλη δυναμική στη μεσαία γραμμή του συλλόγου ενώ και η επιτυχία δανεισμού του Μπάμφορντ, αποδεικνύει ότι ο Πάρντιου φέτος δεν θέλει να φτιάξει ένα σύνολο που θα παλέψει για την παραμονή. Αν μάλιστα καταφέρει να αποκτήσει και τον κεντρικό αμυντικό που επιθυμεί, ο οποίος όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία είναι ο Ασλεϊ Γουίλιαμς της Σουόνσι, τότε το σύνολο που θα παρατάξει στους αγωνιστικούς χώρους της Πρέμιερ Λιγκ, θα είναι πράγματι ανταγωνιστικό. Το αν είναι καλός προπονητής ή όχι δεν θα φανεί από την παρουσία του φέτος στην Κρίσταλ Πάλας.

Η σεζόν 2015-2016 θα αποδείξει αν έχει ή όχι, την απαιτούμενη διάρκεια. Αν τα καταφέρει και φέτος που έχει αναλάβει από την αρχή και πλήρως τον έλεγχο, θα δημιουργήσει προβληματισμό στη Νιούκαστλ, η οποία ίσως δεν εκτίμηση ένα πραγματικό όπλο που είχε στα χέρια της ώστε να το προστατέψει και να το βοηθήσει να δουλέψει όσο καλύτερα γίνεται.Η νέα Κρίσταλ Πάλας που δημιουργεί ο Πάρντιου.

Ο Αλαν Πάρντιου άκουσε πέρυσι την καρδιά του και είπε το «ναι» στην πρόταση της Κρίσταλ Πάλας, η οποία τον απάλλαξε παράλληλα και από όλα τα δεινά που είχε τραβήξει στη Νιούκαστλ. Λίγους μήνες και εν μέσω προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, δείχνει να δικαιώνεται.

Ο Πάρντιου παρά το συμβόλαιο μακράς διάρκειας που είχε υπογράψει στη Νιούκαστλ, ποτέ δεν κατάφερε να «κουμπώσει» με τις «καρακάξες». Η παρουσία του στο «Σ.Τζέιμς Παρκ» στιγματίστηκε από έντονες μουρμούρες, αποδοκιμασίες από τον κόσμο και συχνά κάποια αντεγκλίσεις με τη διοίκηση.

Ολα αυτά πήραν τέλος στην προσωπική ζωή και καριέρα του Πάρντιου όταν πήρε την απόφαση να φύγει για το Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας. Αμέσως μεταμόρφωσε τους «αετούς» πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό δίμηνο, το οποίο έφερε την ομάδα στο μέσο της βαθμολογίας. Για έναν σύλλογο, ο οποίος ξεκίνησε την προσπάθειά του με στόχο την παραμονή, ήταν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα.

Ωστόσο ο Πάρντιου, απολαμβάνοντας και την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης, δεν σταμάτησε σε όσα πέτυχε πέρυσι, στους λίγους μήνες παρουσίας του στην Πάλας. Η μεταγραφή-ρεκόρ του Γιοάν Καμπάιγ, δίνει άλλη δυναμική στη μεσαία γραμμή του συλλόγου ενώ και η επιτυχία δανεισμού του Μπάμφορντ, αποδεικνύει ότι ο Πάρντιου φέτος δεν θέλει να φτιάξει ένα σύνολο που θα παλέψει για την παραμονή. Αν μάλιστα καταφέρει να αποκτήσει και τον κεντρικό αμυντικό που επιθυμεί, ο οποίος όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στην Αγγλία είναι ο Ασλεϊ Γουίλιαμς της Σουόνσι, τότε το σύνολο που θα παρατάξει στους αγωνιστικούς χώρους της Πρέμιερ Λιγκ, θα είναι πράγματι ανταγωνιστικό.

Το αν είναι καλός προπονητής ή όχι δεν θα φανεί από την παρουσία του φέτος στην Κρίσταλ Πάλας. Η σεζόν 2015-2016 θα αποδείξει αν έχει ή όχι, την απαιτούμενη διάρκεια. Αν τα καταφέρει και φέτος που έχει αναλάβει από την αρχή και πλήρως τον έλεγχο, θα δημιουργήσει προβληματισμό στη Νιούκαστλ, η οποία ίσως δεν εκτίμηση ένα πραγματικό όπλο που είχε στα χέρια της ώστε να το προστατέψει και να το βοηθήσει να δουλέψει όσο καλύτερα γίνεται.