Ο Ντι Μαρία απαντά και στη μάχη Ρονάλντο-Μέσι

Είναι δεδομένο ότι η μετακίνηση του Ανχελ Ντι Μαρία δεν έχει μία ανάγνωση. Οι προεκτάσεις της μάλιστα μπορούν να φτάσουν άνετα μέχρι και τη σύγκριση Ρονάλντο-Μέσι στο αναπάντητο ερώτημα, ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης



Ο Ντι Μαρία απαντά και στη μάχη Ρονάλντο-Μέσι

Ο Ντι Μαρία επιλέγει τη λάμψη της Παρί Σεν Ζερμέν. Όχι γατί η γαλλική ομάδα έχει μεγαλύτερο status στον παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι γιατί η Λοριάν, η Μπορντό και η Ρεν που θα βρει απέναντί του, έχουν περισσότερη ποιότητα από τις Εβερτον, Στόουκ και Γουέστ Μπρόμιτς. Απλά επειδή εκεί μπορεί να βρει ξανά την ελευθερία να παίξει το επιθετικό ποδόσφαιρο που ο ίδιος λατρεύει.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έκανε το μεγάλο μπαμ πέρυσι. Το Μάντσεστερ τον υποδέχθηκε ως ένα ακόμα μεγάλο «7άρι» στην ιστορία του συλλόγου. Ασήκωτο βάρος για όποιον ξέρει απλά τα στοιχειώδη για το τι σημαίνει αυτό το νούμερο στο «Ολντ Τράφορντ». Είχε όλα τα εφόδια να διαπρέψει και να γίνει ο νέος ηγέτης των «κόκκινων διαβόλων» μεσοεπιθετικά. Αυτό άλλωστε όριζε και το ποσό που δαπάνησε ο Λουίς Φαν Χάαλ για να τον αποκτήσει. Όμως η Πρέμιερ Λιγκ δυστυχώς δεν είναι για όλους.

Η ένταση, ο ρυθμός και οι δυσκολίες της, απαιτούν πολύ πιο σκληρή δουλειά από το συνηθισμένο. Οι απαιτήσεις στο Νησί είναι πάντα μεγαλύτερες από οποιαδήποτε άλλη εγχώρια διοργάνωση. Ο Ντι Μαρία δεν κατάφερε να «κουμπώσει» και είναι λογικό να ψάχνει άλλη ομάδα προκειμένου να κάνει πάλι αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να διεμβολίσει, να πασάρει, να εκτελέσει. Με την ελευθερία που θα του δώσει το soft Σαμπιονά, θα τα καταφέρει.

Ισως σε αυτό το σημείο, έχουν ένα point όσοι θεωρούν ότι ο Ρονάλντο είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης από τον Μέσι. Ο Πορτογάλος όχι απλά στάθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί δημιούργησε το όνομά του, το μύθο του. Μετά απλά συνέχισε να εκτοξεύει τις προσωπικές του ικανότητες. Ο δύσκολος δρόμος ήταν ο δικός του και όχι για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή που θα επέλεγε το αντίθετο χρονικά δρομολόγιο. Με όλα αυτά, η Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να ψάχνει το επόμενο «7άρι» της…