Με αμυντικό χτυπάει το πρωτάθλημα!

Η Άρσεναλ έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής την πιο ουσιαστική κίνηση του καλοκαιριού όμως θεωρώ ότι χρειάζεται ακόμη μια σωστή μεταγραφική λύση προκειμένου να γίνει αυτόματα ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Με αμυντικό χτυπάει το πρωτάθλημα!

Η απόκτηση του Πετρ Τσεχ είναι αναμφίβολα μια κίνηση, η οποία δείχνει ότι ο Αρσέν Βενγκέρ εκτός από τα... νιάτα και το ταλέντο, θέλει φέτος να στηριχθεί και στην εμπειρία. Για το λόγο αυτό δαπάνησε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αποκτώντας έναν τερματοφύλακα με τεράστια εμπειρία στην Πρέμιερ Λιγκ, ο οποίος θα δώσει φυσικά και αυτοπεποίθηση στην υπόλοιπη ομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Βενγκέρ δείχνει διατεθειμένος σύμφωνα με το ρεπορτάζ να κυνηγήσει την απόκτηση του Γκονζάλο Ιγουαΐν με ένα ποσό κοντά στα 70 εκ. λίρες. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν επιθετικό περιοχής, ο οποίος έχει το γκολ από τα 7-8 μέτρα και σίγουρα θα της δώσει πολλές λύσεις. Όμως ο Βενγκέρ ίσως θα έπρεπε να αναθεωρήσει για το που θα ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα.

Η άμυνα είναι αυτή που τα τελευταία χρόνια έχει προδώσει αρκετές φορές τους "κανονιέρηδες" και νομίζω ότι προτιμότερο από έναν killer στην επίθεση, θα ήταν να βρει έναν ηγέτη για το κέντρο της άμυνας, που μαζί με τον Τσεχ θα συνέθεταν ένα δίδυμο και αυτοπεποίθησης αλλά και δεδομένης αξίας ώστε η Άρσεναλ να μην παρουσιάσει και φέτος όπως τα προηγούμενα χρόνια, πολλά αμυντικά κενά.

Στην επίθεση υπάρχει ο Ζιρού, υπάρχει ο Αλέξις Σάντσες και στο κάτω-κάτω, ο τρόπος παιχνιδιού της Άρσεναλ πάντα έδινε τη δυνατότητα και στους μέσους της να βρίσκουν δίχτυα με σχετική ευκολία. Πιστεύω ότι με μια σούπερ μεταγραφή στην άμυνα, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ θα μετατραπεί άμεσα σε ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αλλά ο Αλσατός είναι αυτός που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο...