Αλεπούδες στο... σεργιάνι

Ο Νάιτζελ Πίρσον αποτελεί από το απόγευμα της Τρίτης, παρελθόν από τον πάγκο της Λέστερ και οι άνθρωποι της ομάδας ψάχνουν ήδη τον αντικαταστάτη του. Το england365.gr βάζει στο μικροσκόπιο και σκιαγραφεί τους υποψήφιους μνηστήρες για τον πάγκο των «αλεπούδων». 



Αλεπούδες στο... σεργιάνι

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το απόγευμα της Τρίτης η είδηση της απόλυσης του Νάιτζελ Πίρσον από τον πάγκο της Λέστερ. Και αυτό διότι o Βρετανός ήταν ο άνθρωπος που όχι μόνο οδήγησε την ομάδα των Ανατολικών Μίντλαντς στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κυρίως γιατί κατάφερε και την διατήρησε με σχετική ευκολία στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Το σερί των επτά νικών και της μιας μόλις ισοπαλίας στα εννέα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, καθώς και η παρουσία του στο τιμόνι της Λέστερ από το 2011 δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στον Πίρσον και το σύλλογο. Η διαφωνία με το κλαμπ ως προς τον τρόπο λειτουργίας αποτέλεσε βασική αιτία της ρήξης, ενώ αφορμή στάθηκε η συμμετοχή του γιου του, Τζέιμς Πίρσον -ανήκει στη Λέστερ- σε μια ρατσιστική πορνό ταινία στην Ταΐλάνδη, πατρίδας των ιδιοκτητών του συλλόγου, που φαίνεται πως έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Πλέον οι «αλεπούδες» έχουν βγει στο σεργιάνι αναζητώντας τον επόμενο τεχνικό που θα περάσει τις πύλες του «Kings Power».

Σον Ντάις

Η γενικότερη παρουσία της Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ ανέβασε τις μετοχές του Ντάις, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας. O 44χρονος τεχνικός παραμένει δεμένος με την Μπέρνλι στην οποία βρίσκεται από το 2012, όμως σίγουρα δεν θα μπορούσε εύκολα να κλείσει τα μάτια σε μια ενδεχόμενη πρόταση από την Πρέμιερ Λιγκ.

Βέβαια τροχοπέδη σε μια στροφή της καριέρας του Άγγλου τεχνικού αποτελεί το γεγονός πως στο «Τερφ Μουρ» τον έχουν χρήσει ως απόλυτο αφεντικό δίνοντας του «λευκή επιταγή».

Ντέιβιντ Μόγιες

Σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού του Σκοτσέζου τεχνικού υπάρχει πάντα το σενάριο της επιστροφής του στην Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο το άδοξο πέρασμα του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ακόμα τον στοιχειώνει και του φέρνει στο μυαλό... δαίμονες.

Το όνομα του παίζει έντονα για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «αλεπούδων», ενώ στο μεταξύ έχει προηγηθεί φημολογία και για τον πάγκο των Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ και Νιουκαστλ.

Ωστόσο η περίπτωση για «επαναπατρισμό» του Μόγιες μοιάζει αρκετά δύσκολη, αφού έχει βρει τον εαυτό του και κυρίως την... ηρεμία του στην Ισπανία και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Νιλ Λένον

Η τετραετία που πέρασε στα Ανατολικά Μίντλαντς από το 1996 ως το 2000 και τα δύο Λιγκ Καπ που κατέκτησε υπό τις οδηγίες του Μαρτιν Ο’ Νιλ, αποτελούν παρακαταθήκη για τον Νιλ Λένον.

Το όνομα του πρώην τεχνικού της Σέλτικ, που αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, παίζει δυνατά και για τη Λέστερ που τον θέλει διακαώς.

Παρά την ομολογουμένως όχι άσχημη περιπέτεια του στη Μπόλτον την περασμένη σεζόν, ο Λένον σίγουρα θέλει κάτι περισσότερο που μπορεί κάλλιστα να του το προσφέρει αυτή τη στιγμή η Λέστερ.

Η αποδοχή του από τη βάση των οπαδών, του δίνει προβάδισμα συγκριτικά με τους άλλους «μνηστήρες» της συγκεκριμένης θέσης.

Σαμ Αλαρντάις

Σε αντίθεση με την περίπτωση του Λένον, ο Σαμ Αλαρντάις δεν χαίρει κοινής αποδοχής και ενδέχεται να διχάσει τη βάση των οπαδών του συλλόγου. Ωστόσο το παρελθόν του και φορτωμένο βιογραφικό του αποτελούν εχέγγυο για την παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το πρόσφατο παρελθόν του και η πορεία του με τη Γουέστ Χαμ την οποία καθιέρωσε στην Πρέμιερ Λιγκ, αποτελούν τρανή απόδειξη για το πόσο μπορεί να προσφέρει στις «αλεπούδες» ο Μπιγκ Σαμ.

Βέβαια η περίπτωση Αλαρντάις έχει ορισμένες δυσκολίες, αφού ο 60χρονος τεχνικός από το Ντάνλεϊ έχει ξεκαθαρίσει πως έχει ανάγκη από ένα διάστημα «αγρανάπαυσης» μέχρι τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ίσως το έντονο ενδιαφέρον τη Λέστερ να αποτελέσει λόγο να αναθεωρήσει.

Μάρτιν Ο’ Νιλ

Ο Μάρτιν Ο’ Νιλ αποτελεί απόδειξη εκείνης της παροιμίας που λέει πως «ο παλιός είναι αλλιώς». Τα δύο Λιγκ Καπ που κατέκτησε με τη Λέστερ την πενταετία 1995-2000 τον κατατάσσουν σε μια κάστα ξεχωριστών ανθρώπων που θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά και το μυαλό των φίλων των «αλεπούδων».

Σε ηλικία 63 ετών ο Ο’ Νιλ έχει την ενέργεια που απαιτείται για τη θέση, ενώ το άδοξο τέλος του από τον πάγκο της Σάντεραλντ, όταν αποπέμφθηκε το 2013 δημιουργούν τη φιλοδοξία που απαιτείται για να αποδείξει πως δεν έχει ξοφλήσει προπονητικά.

Η περίπτωση του είναι ανάλογη με αυτή του Λένον και ενισχύεται από την τάση των ρομαντικών, αλλά όλα κρίνονται από τις αποφάσεις των ιδιοκτητών της ομάδας.

Γκους Χίτινγκ

Η περίπτωση Χίτινγκ είναι πιο κοντά στο προφίλ «παγκοσμίου φήμης προπονητή» που φαίνεται πως εξετάζουν σοβαρά οι ιδιοκτήτες των «αλεπούδων».

Σίγουρα δεν έχει τις μετοχές που είχε παλιότερα, όμως πάντα το όνομα του έχει ξεχωριστή αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Εστεμπάν Καμπιάσο

Μπορεί να υπάρχει έντονη φημολογία για τον 34χρονο Αργεντινό που αποφάσισε στη δύση της καριέρας του να πειραματιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως η περίπτωση του είναι δύσκολη.

Είναι η περίπτωση του «αουτσάιντερ» και μια ενδεχόμενη ανάληψη της θέσης θα αποτελεί έκπληξη.

Η επιλογή Καμπιάσο ενέχει ένα μεγάλο ποσοστό ρίσκου, πράγμα που δύσκολα θα πάρουν στη Λέστερ, παρά την ποδοσφαιρική εμπειρία και το βαρύ του όνομα.

Γιώργος Σπανομανώλης
follow on twitter: @GiorgosSpanoman