Υπέγραψε στην Άρσεναλ ο Τσεχ

Την μεγαλύτερη έως τώρα μεταγραφή του καλοκαιριού στην Πρέμιερ Λιγκ (και ίσως όχι μόνο) ολοκλήρωσε η Άρσεναλ, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι.



Υπέγραψε στην Άρσεναλ ο Τσεχ

Στην ανακοίνωση των «κανονιέρηδων» δεν αναγράφεται ούτε το ποσό που δόθηκε στους «μπλε» για τον Τσέχο τερματοφύλακα, ούτε η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του. Εικάζεται πάντως πως πρόκειται για τριετές με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 11 εκ. λίρες.

«Ο Τσεχ είναι ένας παίκτης που θαυμάζω εδώ και πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισε να έρθει σε εμάς. Έχει αποδείξει επί σειρά ετών πως είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο και θα ενδυναμώσει το σύνολό μας» ανέφερε ο Αρσέν Βενγκέρ, ενώ ο Τσεχ από την πλευρά του προσέθεσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στην Άρσεναλ και ανυπομονώ για την προετοιμασία. Έχω την ίδια δίψα για τίτλους και επιτυχίες όπως στην αρχή της καριέρας μου. Όταν μου μίλησε ο Βενγκέρ για τις φιλοδοξίες που έχει για τον σύλλογο και τι ρόλο θα παίξω εγώ σε αυτές η απόφαση ήταν ξεκάθαρη».

Παράλληλα ο πρώην τερματοφύλακας της Τσέλσι δημοσιοποίησε προσωπικό γράμμα του προς τους οπαδούς της για τα 11 χρόνια που πέρασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», τονίζοντας πως λόγος της αποχώρησής του ήταν ο παραγκωνισμός του από τον Ζοσέ Μουρίνιο, για τον οποίο δεν ανέφερε... κουβέντα!

Αντιθέτως, ευχαρίστησε τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για το γεγονός πως δεν τον εμπόδισε από το να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ και μάλιστα σε μια παραδοσιακή αντίπαλο.