Σημείο κλειδί ο Σέρχιο Ράμος

Τα σενάρια απόκτησης του Σέρχιο Ράμος από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ... συμφέρουν περισσότερο από αυτά που υπήρχαν με τον Χούμελς. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης 



Σημείο κλειδί ο Σέρχιο Ράμος

Η δυσαρέσκεια του Ράμος με τη μη ανανέωση του συμβολαίου του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα συνδυαζόταν παράλληλα και με μια οικονομικά βελτιωμένη πρόταση, ήταν λογικά να φέρει μνηστήρες στο δρόμο του. Προφανώς η ομάδα που έχει την οικονομική δυνατότητα να τον αποκτήσει δεν θα θεωρούνταν παράλληλα και Νο1 φαβορί αν δεν είχε συνδυαστικά και την ανάγκη να τον αποκτήσει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από εκεί που ξαφνικά έβλεπε ένα μαύρο σύννεφο να απλώνεται πάνω από τον ουρανό του «Ολντ Τράφορντ» λόγω της επικείμενης απώλειας του Νταβίντ Ντε Χέα, άρχισε να χαμογελά γιατί απέκτησε νόημα κερδοφορίας μια τέτοια συζήτηση με τη Ρεάλ. Ρίχνοντας φυσικά στο τραπέζι το όνομα του Ράμος.

Ο κεντρικός αμυντικός της «βασίλισσας» είναι από αυτούς που μπορούν όχι μόνο να σταθούν σε ένα πρωτάθλημα μακριά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά να γίνει ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των «κόκκινων διαβόλων» για την επόμενη τριετία τουλάχιστον.

Αθλητικό κορμί, δυνατό σκαρί, καλή κοντινή πάσα και ταύρος στο ψηλό παιχνίδι, είναι τα θετικά του χαρακτηριστικά, τα οποία αυτόματα τον μετατρέπουν σε ανώτερο απ' όσους διαθέτει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του ο Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Ολλανδός μετά τον Ντεπάι, οφείλει να προβεί σε μια τέτοια κίνηση αφού είναι δεδομένο πως αν δεν αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου, τα αμυντικά προβλήματα δεν θα λυθούν.

Οσο για τη σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει με τον Χούμελς, στις λεπτομέρειες κερδίζει ο Ράμος. Είτε γιατί στο γήπεδο βγάζει περισσότερο τσαμπουκά, είτε γιατί ξέρει να πουλάει το σταριλίκι του καλύτερα. Ακόμη και αυτό πολλές φορές, είναι ικανό να σε «θεοποιήσει» στα μάτια του αντιπάλου. Και η αλήθεια είναι πως πάνε χρόνια από τότε που ένας παίκτης της Γιουνάιτεντ «τρόμαξε» τον αντίπαλο.