Άδικη πρεμιέρα...

Η εθνική ομάδα Ελπίδων της Αγγλίας έκανε στραβό ξεκίνημα στο Euro 2015 U-21 της Τσεχίας, όμως, μόνο άδικη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ήττα με σκορ 1-0 από την Πορτογαλία. Κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το γκολ το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.



Άδικη πρεμιέρα...

Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό από άποψη τεχνικής, όμως αυτό που φάνηκε να αποτελεί πρόβλημα για την Αγγλία στο πρώτο μέρος ήταν η αδυναμία συμμετοχής του Χάρι Κέιν στο παιχνίδι. Ο φορ της Τότεναμ έμοιαζε απομονωμένος στην επίθεση, με τον Τομ Κάρολ πίσω του να μην έχει βρεθεί σε καλή μέρα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν απειλητικά τα «τρία λιοντάρια» μονάχα στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, με δύο μακρινά σουτ του Κέιν. Οι Πορτογάλοι είχαν μια ελαφρά υπεροχή, όμως η μοναδική φάση στην οποία ο Μπάτλαντ ανησύχησε και πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση ήταν στο 8ο λεπτό από κακή προσπάθεια του Λίαμ Μουρ να διώξει.

Η αγγλική ομάδα είχε το πάνω χέρι από την έναρξη του δευτέρου μέρους, έδειχνε αποφασιστικότητα και όρεξη για επιθετικό ποδόσφαιρο, όμως οι Πορτογάλοι ήταν εκείνοι που βρήκαν το γκολ. Στο 57ο λεπτό, ο Μπερνάρντο Σίλβα ευνοήθηκε από το κακό τάκλιν του Γκάρμπατ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Ζοαάο Μάριο πέτυχε το στόχο για το 1-0. Το γκολ επηρέασε τον ρυθμό της αναμέτρησης και όπως αποδείχθηκε έκλεψε το μομέντουμ από την Αγγλία που δεν είχε απάντηση προς τους Πορτογάλους παρά την ασφυκτική πίεση στα τελευταία λεπτά και υπέστη τελικά την ήττα στην πρεμέρα της στο Euro 2015 U-21. 

Στο άλλο ματς του γκρουπ, η Σουηδία επικράτησε 2-1 της Ιταλίας.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1.Σουηδία 3

2.Πορτογαλία 3

3.Αγγλία 0

4.Ιταλία 0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Μπάτλαντ, Τζένκινσον, Μουρ, Γκίμπσον, Γκάρμπατ, Γουόρντ – Πρόους (54' Χιουζ), Τσάλομπα, Ρέντμοντ, Κάρολ (79' Πρίτσαρντ), Λίνγκαρντ (74' Ινγκς), Κέιν

Πορτογαλία: Σα, Εσγκάιο, Ροντρίγκες, Ιλόρι, Γκερέιρο, Καρβάλιο, Ολιβέιρα, Εδουάρδο (85' Νέβες), Βιέγκα ντε Καρβάλιο ε Σίλβα, Καβαλέιρο (73' Μεδέιρος), Περέιρα (79' Μανέ)