Δεν το κερδίζεις στην αρχή, αλλά κάλλιστα το χάνεις!

Το πρόγραμμα δεν έδωσε ποτέ και σε κανένα τον τίτλο. Ωστόσο διαχρονικά ισχύει το ότι στις πρώτες δέκα αγωνιστικές, ναι μεν δεν κερδίζεις πρωτάθλημα, μπορείς όμως κάλλιστα να το χάσεις! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Δεν το κερδίζεις στην αρχή, αλλά κάλλιστα το χάνεις!

Αυτό συνέβη το 2013-14 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Ντέιβιντ Μόιες στον πάγκο, το ίδιο έγινε και πέρσι παρότι ήταν πολύ πιο ευνοικό σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Μερικές φορές δεν έχει σημασία με ποιόν παίζεις αλλά πως είσαι εσύ όταν προκύπτει η αναμέτρηση. Η Γιουνάιτεντ με τον Φαν Χάαλ στον πάγκο επέστρεψε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε πορεία πρωταθλητισμού από τον Δεκέμβριο και μετά αλλά οι απώλειες της αρχής την κυνηγούσαν μέχρι το τέλος!

Η Αρσεναλ είναι άλλη μία τέτοια περίπτωση. Η αρχή της δεν ήταν ιδιαίτερα καλή και παρότι από την Πρωτοχρονιά και έπειτα ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο νησί, δεν κατάφερε ούτε να διεκδικήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ άρχισε άσχημα και συνέχισε έτσι και παρότι βελτιώθηκε μετά τον Δεκέμβριο τελικά πλήρωσε αυτό το ξεκίνημα κυρίως και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πιο σταθερή ομάδα όλη τη χρονιά ήταν η Τσέλσι και για αυτό έμεινε πρώτη από την πρεμιέρα μέχρι το τέλος! Και η νέα σεζόν της δίνει την ευκαιρία με εξαίρεση το μεγάλο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική, να κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα.

Μόλις 24 μέρες μετά την τελευταία αγωνιστική και παραδοσιακά η ανακοίνωση ττου προγράμματος πυροδοτεί συζητήσεις. Θα είναι πολύ δύσκολο να κοντράρει κάποιος στα ίσια την Τσέλσι, είναι αλήθεια, οπότε η ομάδα του Μουρίνιο πολύ φυσιολογικά είναι το φαβορί των μπουκμέικερς.

Η Γιουνάιτεντ έχει δύσκολη αρχή μέχρι το ματς της δέκατης αγωνιστικής με την Σίτι , κυρίως γιατί θα αρχίσει με αντίπαλο την Τότεναμ, μετά πάει στο Μπέρμιχαμ για να αντιμετωπίσει την Αστον Βίλα, , υποδέχεται τη Νιούκαστλ, πάει στην Ουαλία να κοντράρει τη Σουόνσι πριν αγωνιστεί με τη Λίβερπουλ και ύστερα καπάκι υπάρχει επίσκεψη στο Σαουθάμπτον!

Η Λίβερπουλ επίσης έχει πρόγραμμα βουνο, αφού ξεκινάει στο γήπεδο όπου δέχτηκε έξι γκολ από την Στόουκ, υποδέχεται τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ πριν κατέβει στο Λονδίνο για να παίξει με την Αρσεναλ, μετά έχει την Γουέστ Χαμ στο «Ανφιλντ»και στη συνέχεια έρχεται η ώρα να πάει στο Ολντ Τράφορντ!

Η Σίτι και η Αρσεναλ έχουν βατή αρχή και γενικά δεν μοιάζει να αλλάζει ο χάρτης ιδιαίτερα, αφού αυτές οι δύο και η Τσέλσι είναι τα μεγάλα φαβορί, με τη Γιουνάιτεντ να είναι το μεγάλο ερωτηματικό! Από Ιούνιο …χειμώνα λοιπόν στην Αγγλία!