Η Αγγλία δείχνει σημάδια αγωνιστικής υγείας

Η σταθερά καλή εικόνα της Αγγλίας μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας στη φάση των ομίλων, δημιουργεί δικαιολογημένα αισιοδοξία για μια καλή παρουσία στην τελική φάση του EURO της Γαλλίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Η Αγγλία δείχνει σημάδια αγωνιστικής υγείας

Είναι εμφανές ότι ο Ρόι Χότζον αρχίζει να βρίσκει σιγά-σιγά τη βάση έχοντας στο πρόσωπο του Γουέιν Ρούνεϊ τον ηγέτη που μπορεί να κουβαλήσει στις πλάτες του όλη την ομάδα. Η εμφάνιση απέναντι στη Σλοβενία και η δύσκολη νίκη με σκορ 3-2 δεν ήρθε τυχαία.

Η Αγγλία βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως δεν «χάθηκε». Εχοντας τον Τζακ Γουίλσιρ σε εξαιρετική βραδιά κατάφερε να αντιδράσει, να πάρει προβάδισμα και όταν δέχθηκε την ισοφάριση να βρει την ψυχραιμία στο παιχνίδι της περιμένοντας να χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή, όπως και κατάφερε με τον Ρούνεϊ. Αρκετοί θα σκεφτούν ότι η Αγγλία δεν κάνει κάτι παραπάνω σε αυτή την προκριματική σειρά, απ’ ότι έκανε στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Οποιος όμως έχει δει όλα της τα παιχνίδια από την 1η αγωνιστική, δεν γίνεται να μην έχει παρατηρήσει ότι η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Μετά από καιρό δείχνει φρεσκάδα και διάθεση να παίξει όμορφο ποδόσφαιρο. Το μόνο κακό είναι πως αυτή η ομάδα δεν έχει τις πολλές προσωπικότητες που στις κρίσιμες στιγμές θα έβγαιναν μπροστά. Αν για παράδειγμα είχε έναν εκ των Τέρι, Λάμπαρντ ή Τζέραρντ σε νεότερη ηλικία, ίσως οι βλέψεις να μεγάλωναν.

Για την ώρα καλό είναι να παραμείνουν σε φυσιολογικά επίπεδα και ίσως τελικά αυτό να αποδειχθεί και το σημείο κλειδί για την παρουσία της στην τελική φάση στα γήπεδα της Γαλλίας.