Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν!

Η επιλογή του Λουίς Σουάρες να αφήσει πέρσι το καλοκαίρι τη Λίβερπουλ και να επιδιώξει την μετακίνηση στη Μπαρσελόνα βρήκε την απόλυτη δικαίωση πάνω στο χορτάρι του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου το βράδυ του Σαββάτου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν!

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν καθοριστικός στο πως η ομάδα της Καταλονίας κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Γιουβεντους  και να πάρει το τέταρτο τσάμπιονς λιγκ τα τελευταία 10 χρόνια.

Ήταν η πιο σοφή επιλογή που μπορούσε να κάνει για την συνέχεια της καριέρας του ο Σουάρες. Η Μπαρσελόνα χρόνια τώρα είχε ταλαιπωρηθεί με αυτή την ιδεα  του "ψεύτικου" βαζοντας προβλήματα και στον εαυτό της και στους οπαδούς της.

Η ποδοσφαιρική ευτυχία του να συνυπάρχεις με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ ήταν για τον Σουάρες καταλυτικο στοιχείο ώστε να βγάλει πάνω στο χορτάρι όλα τα καλά στοιχεία του ποδοσφαιρικού εαυτού του! Και όχι εκείνους τους δαίμονες που τον ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια.

Η Λίβερπουλ χωρίς τον Ουρουγουανό είναι αποδεδειγμένα μία άλλη ομάδα. Όμως υπηρχε  ταβάνι στο οποίο είχε φτάσει πια η παρουσία του Σουάρες στο μεγάλο λιμάνι και ήταν να ζήτημα χρόνου πλέον να φύγει και να ανοίξει τα φτερά του για άλλες πολιτείες.

Του έκανε με τον πιο σωστό τρόπο. Έφυγε,  με την ομάδα να παίρνει αρκετά λεφτά στα ταμεία της και ο ίδιος διάλεξε τον σωστό προορισμό! Αυτο  σίγουρα το κατάλαβε και δικαιώθηκε τη στιγμή που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν!

Δεν είναι πρόβλημα του Σουάρες το γεγονός πως η Λίβερπουλ σπαταλήσει τα χρήματα που πήρε για την παραχώρηση του χωρίς να ενισχύσει την ομάδα της. Και επίσης είναι βέβαιο πως και να είχε μείνει ο Σουάρες στη Λίβερπουλ η σεζον που πέρασε δεν θα πλησιαζε ούτε αυο παραμικρό στην ονειρική προηγούμενη!

Οποτε ηταν καλο που έφυγε και η Λιβερπουλ οφείλει να μάθει έστω και αργά να ζει χωρις αυτόν!