Εξαιρετική κίνηση η απόκτηση του Μίλνερ

Ο Τζέιμς Μίλνερ δεν είναι ο Λιονέλ Μέσι των αγγλικών γηπέδων. Δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τους πρώτους 30 παίκτες κάθε χρόνο, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα. Είναι όμως ο ποδοσφαιριστής που κάθε προπονητής θα ήθελε στο ρόστερ του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Εξαιρετική κίνηση η απόκτηση του Μίλνερ

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι πρόσφατα δήλωσε ο Νο1 θαυμαστής του Μίλνερ. Έστω και αν καθυστέρησε αρκετά να του κάνει πρόταση για ένα νέο συμβόλαιο. Ο Χιλιανός δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ότι αυτή την στιγμή είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης στο Νησί και αυτό ίσως να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα αφού ο πρώην πλέον άσος της Σίτι, τα κάνει όλα σε πολύ καλό βαθμό.

Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι στην πάσα, πιο ικανοί στο σκοράρισμα, περισσότεροι δημιουργικοί και πιο δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι όμως το παιχνίδι που έκανε το ξεπέταγμά του στα 16 του χρόνια με τη φανέλα της Λιντς, μπορεί να συνδυάσει όλα τα παραπάνω σε έναν αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Για τη Λίβερπουλ δεν θα είναι απλά μια λύση πολυτελείας αλλά μπορεί να μετατραπεί σε βασικό γρανάζι της μηχανής της. Θα της δώσει τεράστια ώθηση στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σκόραρε επτά γκολ στα 18 τελευταία του ματς με τη Σίτι. Η θέση του κεντρικού μέσου είναι αυτή που πάντα του ταίριαζε. Αρκεί να μην έχει δίπλα του παίκτες, οι οποίοι θα τον «κρεμάσουν» όπως για παράδειγμα έκανε ο Φερνάντο στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όταν χρειάστηκε ο Μίλνερ να καλύψει το κενό του Γιάγια Τουρέ.

Η Λίβερπουλ απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος από το 2009 μέχρι σήμερα, σπάνια λείπει από την αποστολή της εθνικής Αγγλίας. Αν ο Μπρένταν Ρότζερς τον εμπιστευθεί και του δώσει συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια, τότε θα βρει λύσει στο να καλύψει την «ενέργεια» και το δυναμισμό που θα αφήσει σαν κενό η απουσία του παλιού, καλού Στίβεν Τζέραρντ στο χώρο του κέντρου. Εκεί είναι η θέση του και ο άξονας της Λίβερπουλ φαίνεται να του ταιριάζει.