Ένας... τίμιος τερματοφύλακας

Ο ημιτελικός του Κυπέλλου Αγγλίας Ρέντινγκ-Άρσεναλ ήταν η τελευταία ευκαιρία για να πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο ο Άνταμ Φεντερίτσι με την πρώτη. Ένα μήνα και κάτι  μετά τον αγώνα του «Γουέμπλεϊ» ο Αυστραλός έφυγε από τους «ρόγιαλς» ως ελεύθερος, αφού πρώτα ανήκε τους σε αυτούς για μία δεκαετία, με σκοπό να παλέψει στην Πρέμιερ Λιγκ για την παραμονή της Μπόρνμουθ.



Ένας... τίμιος τερματοφύλακας

Με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος η Άρσεναλ θα βρεθεί γραμμένη δεύτερη στην αρχική βαθμολογία έπειτα από 100 χρόνια, αφού η Μπόρνμουθ (AFC Bournemouth) έχει κερδίσει εδώ και καιρό την άνοδό της. Στο... κυνήγι τους για το χτίσιμο της ομάδας, οι νεοφώτιστοι αποφάσισαν να εμπιστευτούν την εστία τους στα χέρια του Άνταμ Φεντερίτσι, ο οποίος απέναντι στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έχει πρόσφατο παρελθόν.

Στις 18 Απριλίου η Ρέντινγκ και η ομάδα του Λονδίνου βρέθηκαν αντιμέτωπες στο «Γουέμπλεϊ» για να διεκδικήσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο 30χρονος ήταν ο καλύτερος του αγώνα για την ομάδα της Τσάμπιονσιπ, αλλά αφού το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια), η μπάλα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι έπειτα από προσπάθεια του Σάντσες.

Το τελικό 2-1 πέταξε την Ρέντινγκ εκτός, εκείνος ήταν περίλυπος, αλλά παρά την πίκρα των οπαδών των τυπικά γηπεδούχων κανείς δεν του κράτησε κακία. Στο πλευρό του στάθηκε αρχικά ο προπονητής του, Στιβ Κλαρκ και στην συνέχεια πήρε τα εύσημα και από τον Βόιτσεχ Σέζνι, που τον χαρακτήρισε τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, αλλά και του Αρσέν Βενγκέρ. Μπορεί να πέρασε το αντι-ντόπινγκ μετά το φινάλε, αλλά η εμφάνισή του ήταν... από άλλο πλανήτη.

Το ταξίδι του στην Αγγλία ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 17 ετών, όταν και ταξίδεψε στο Νησί για να δοκιμαστεί σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Μπόλτον-Γουλβς, με την τελευταία να είναι κι αυτή που του προσέφερε να παραμείνει. Περνώντας ένα μικρό διάστημα σε μια ομάδα του Σάσαρι στην Ιταλία, επέστρεψε στην Αγγλία για να υπογράψει τελικά το 2005 συμβόλαιο με την Ρέντινγκ.

Αν και είχε περάσει αρκετά χρόνια ως δανεικός, στην επιστροφή του πριν την μία και οριστική, εντυπωσίασε στο «Ολντ Τράφορντ» σε ένα ισόπαλο 1-1 κρατώντας όρθια την ομάδα του στα τελευταία λεπτά. Όταν σταμάτησε να μετακινείται, υπέστη και από κάποιους τραυματισμούς αλλά τους ξεπέρασε και συνέχισε. Το 2007 κέρδισε την πρώτη του κλήση στην εθνική Αυστραλίας, όμως την πρώτη του εμφάνιση την έκανε τρία χρόνια αργότερα. Με τον Μαρκ Σβάρτσερ στο νούμερο ένα, ο Φεντερίτσι ταξίδεψε στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Ο 42χρονος τερματοφύλακας της Λέστερ, όμως, είναι έτοιμος να αποσυρθεί, και έτσι η επόμενη διοργάνωση θα είναι «δική» του...

Πλέον, στην καλύτερή του ηλικία, θα αγωνιστεί για 3η φορά στην καριέρα του στην Πρέμιερ Λιγκ με σκοπό να παραμείνει εκεί και να πάρει ό,τι αξίζει σε έναν τίμιο αθλητή του χώρου.