Συνελήφθησαν στελέχη της FIFA!

ΣΟΚ στις τάξεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας! Σε συνεργασία με την ελβετική αστυνομία, το FBI προχώρησε στη σύλληψη 14 υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA, οι οποίοι κατηγορούνται μεταξύ άλλων για εκβιασμό, δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!



Συνελήφθησαν στελέχη της FIFA!

Λίγες μέρες πριν την ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδου στην FIFA και τον Ζεπ Μπλάτερ να θεωρείται το ακλόνητο φαβορί για την παραμονή του στην προεδρία της, μία βόμβα μεγατόνων «έσκασε» στα θεμέλιά της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας!

Όπως αποκάλυψαν οι «New York Times», η Αρχές των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το FBI και στην ελβετική Αστυνομία, προχώρησαν σε επιχείρηση «σκούπα» τα ξημερώματα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Baur au Lac» όπου είχαν καταλύσει μέλη της FIFA για το ετήσιο συνέδριό τους και προέβησαν στην σύλληψή τους!

Οι κατηγορίες που έρχονται αντιμέτωποι τα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με εκβιασμό, δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, με τη... ζημιά να ανέρχεται σε συγκλονιστικά για την εποχή ποσά.

Οι συγκεκριμένοι άνδρες φέρονται να έχουν προβεί στη χειραγώγηση παιχνιδιών από το 1990 μέχρι και σήμερα, ενώ πολλοί προτρέχουν να την συνδυάσουν και με την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 από το Κατάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Τα ονόματα των κατηγορουμένων που βγήκαν στη δημοσιότητα:

Τζέφρι Γουέμπ (αντιπρόεδρος FIFA, πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν, πρόεδρος CONCACAF)

Κώστας Τάκκας (ελληνικής καταγωγής - γενικός γραμματέας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νησιών Κεϊμάν)

Εντουάρντο Λι (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Κόστα Ρίκα)

Χούλιο Ρότσα (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νικαράγουας, μέλος επιτροπής ανάπτυξης FIFA

Ραφαέλ Εσκιβέλ (πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βενεζουέλας, μέλος πειθαρχικής επιτροπής FIFA)

Νικολάς Λεός (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

Χοσέ Μαρία Μαρίν (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Βραζιλίας)

Εουχένιο Φιγκερέδο (πρώην πρόεδρος CONMEBOL)

Τζακ Γουόρνερ (πρώην πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τρίνινταντ και Τομπάγκο, πρώην πρόεδρος CONCACAF)

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας της Ελβετίας:

«Έξι συλλήψεις παραγόντων ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Ζυρίχη, από την αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης. Το εισαγγελικό γραφείο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης μετά από παραγγελία των αμερικανικών αρχών. Η εισαγγελία της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης ερευνά τα συγκεκριμένα άτομα με την υποψία της δωροληψίας και χρηματισμού μεταξύ των αρχών του '90 και σήμερα.

Οι ύποπτοι δωροδοκίας -εκπρόσωποι αθλητικών media και αθλητικών εταιριών προώθησης- φέρονται να έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις πληρωμής προς τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες - αξιωματούχους της FIFA και άλλων θυγατρικών της FIFA, συνολικού ύψους 100.000.000 δολαρίων ΗΠΑ. Ως αντάλλαγμα, φέρονται να αποδέχθηκαν δικαιώματα τηλεοπτικά, μάρκετινγκ και χορηγίες σχετικά με ποδοσφαιρικά τουρνουά στη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με την αμερικανική παραγγελία, αυτά τα εγκλήματα συμφωνήθηκαν και προετοιμάστηκαν στις ΗΠΑ και οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν μέσω αμερικανικών τραπεζών».

TAGS: