Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της Λίβερπουλ

Ο Μπρένταν Ρότζερς υπέστη τη χειρότερη ζημιά που υπήρχε, σ’ένα αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ. Μια βαριά ήττα με ένα σκορ, το οποίο ίσως και να αντικατοπτρίζει την εικόνα ολόκληρης της σεζόν που πέρασε. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της Λίβερπουλ

Αυτό το 6-1 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από το καμπανάκι κινδύνου που ήχησε στ’αυτιά όσων κρατούν τις τύχες της Λίβερπουλ στα χέρια τους αυτό το καλοκαίρι. Ηταν η προειδοποίηση της τελευταίας στροφής.

Οι «κόκκινοι» δεν επιδίωξαν να το αποφύγουν. Αντίθετα, έπεσαν ολοταχώς πάνω στα βράχια και πλέον δεν έχουν καμία (μα καμία) δικαιολογία. Η τελευταία παράσταση του Στίβεν Τζέραρντ στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, αμαυρώθηκε από το διασυρμό στο «Μπριτάνια». Τα γέλια του Στέρλινγκ, ενδεικτικά της ψυχολογίας στο εσωτερικό της ομάδας. Την ίδια ώρα ο Ρότζερς, θα είναι θαύμα αν δεν βρίσκεται σε απόγνωση. Αν τελικά δεν υπάρξει κάτι διαφορετικό και μείνει στον πάγκο, οφείλει να παρουσιάσει του χρόνου μια ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει.

Όμως πάνω απ’ όλα οφείλει να παρουσιάσει ξανά μια ομάδα! Πρέπει να βρει λύση στα χαμένα γκολ των Σουάρες-Στάριτζ της περσινής σεζόν που τόσο έλειψαν φέτος αφού σκόραραν 52 φορές στη σεζον 2013-14 ενω φέτος ολη η ομάδα εβαλε τα ιδια! Η ομάδα χρειάζεται να «γεννήσει» έναν ηγέτη που θα σηκώνει το κεφάλι στα δύσκολα αφού από την προετοιμασία πλέον θα λείπει ο Τζέραρντ αλλά κυρίως ο Ρότζερς οφείλει να διορθώσει τα δικά του λάθη και να μην ξαναπάρει τις αποφάσεις που οδήγησαν την Λίβερπουλ σε τέτοια εικόνα. Οι μεταγραφές που θα γίνουν έχω την αίσθηση ότι αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να είναι με στόχο το μέλλον αλλά το παρόν. 

Το μακροπρόθεσμο πλάνο καμία υγιής ομάδα δεν το αρνείται όταν όμως μπορεί να διαχειριστεί και το σήμερα. Η Λίβερπουλ σε αυτό το κομμάτι έδειξε τεράστια δυσκολία και το καλοκαίρι που έρχεται δεν θα μπορούσε να μην είναι το πιο κρίσιμο της τελευταίας 10ετίας. Είναι ίσως και το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα του προπονητή της ομάδας. Μεγαλύτερο και από αυτό που έβαλε ταυτόχρονα με την υπογραφή συμβολαίου στο σύλλογο όταν συμφώνησε με τους διοικούντες.

Πλέον δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Κάθε μέρα που θα περνάει θα έχει τη δική της βαρύνουσα σημασία και η Λίβερπουλ θα αγνοεί την πολυτέλεια μιας νέας κακής σεζόν. Βάρος, που δεδομένα μετατρέπει τις ημέρες που θα κυλήσουν σε περιπέτεια ζωής για τον Ρότζερς, τους παίκτες και τη διοίκηση του συλλόγου. Αλλιως πρεπει να αντικατασταθεί αμεσα προκειμένου να γινει μια φρέσκια αρχή!