Το μαύρο της το χάλι στο «αντίο» του Τζέραρντ...

Η Λίβερπουλ έμοιαζε με φάντασμα στο «Μπριτάνια». Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ηττήθηκε με σκορ 6-1 από την Στόουκ και πρέπει να λέει και... ευχαριστώ που θα βγει στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Μοναδική αχτίδα φωτός για τους φιλοξενούμενους, το τελευταίο γκολ του Στίβεν Τζέραρντ με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας...



Το μαύρο της το χάλι στο «αντίο» του Τζέραρντ...

Το ματς:

Τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα δεν είχαν να αναδείξουν κάποιον μεγάλο πρωταγωνιστή, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται κυρίως σε σκληρά μαρκαρίσματα. Στο 21ο λεπτό, ο Άνταμ δοκίμασε την τύχη του, ο Μινιολέ απέκρουσε και ο Ντιουφ έδωσε το προβάδισμα στην Στόουκ, κάνοντας την αρχή για ένα απόγευμα που δεν θα ήθελε να ζήσει ποτέ ο Στίβεν Τζέραρντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βτιουφ χρίστηκε και πάλι σκόρερ έπειτα από πάσα του Αρναούτοβιτς. Η άμυνα της ομάδας του Ρότζερς ήταν σε... άλλο γήπεδο και έτσι ο Γουόλτερς αφού νικήθηκε από τον Μινιολέ στο 29’ πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ για το 3-0. Αφού λοιπόν τα πράγματα ηρέμησαν για λίγο, ο Τσάρλι Άνταμ έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 41’, με τον Μινιολέ να προδίδεται για άλλη μία φορά από την άμυνά του και να δέχεται όρθιος το γκολ. Σαν να μην έφτανε το γεγονός πως οι «κόκκινοι» δεν είχαν δεχθεί ποτέ τέσσερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ σε ένα ημίχρονο, ήρθε και το 5-0 από τον Ενζόνζι ένα λεπτό πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια.

Ο κόσμος των γηπεδούχων στην εξέδρα, με τον περισσότερο των φιλοξενούμενων να έχει αποχωρήσει, τραγουδούσε για τον Ρότζερς: «Θα απολυθείς το πρωί, θα απολυθείς το πρωί»...

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τόσα τέρματα όσα το πρώτο, αλλά «έκρυβε» δύο μεγάλες στιγμές. Από τη μία, ο Στίβεν Τζέραρντ σκόραρε στην τελευταία του παράσταση με την Λίβερπουλ, ενώ από την άλλη ο Πίτερ Κράουτς διαμόρφωσε το τελικό 6-1, γενόμενος έτσι ο ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ με τα περισσότερα γκολ με το κεφάλι.