Αντίο με υπογραφή από Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε ιδανικό το αντίο του στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας στο τελευταίο του παιχνίδι στο κορυφαίο πρωτάθλημα, για να βοηθήσει τη Μάντσεστερ Σίτι να πάρει τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Σαουθάμπτον στο «Etihad» για την 38η αγωνιστική. Ελπίζουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άστον Βίλα οι «άγιοι» για Ευρώπη.  



Αντίο με υπογραφή από Λάμπαρντ

Το ματς:

Η Σαουθάμπτον προσαρμόστηκε πολύ εύκολα και γρήγορα στις συνθήκες του παιχνιδιού, με τη Μάντσεστερ Σίτι να καθυστερεί πολύ να μπει στο κλίμα. Όσο οι «άγιοι» κυκλοφορούσαν τη μπάλα με άνεση, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν τον απομονωμένο Αγουέρο στην επίθεση, όμως το παιχνίδι άνοιξε μετά το 20λεπτο, ο Αργεντινός φορ των «πολιτών» έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 28' βλέποντας τον Κέβιν Ντέιβις να του λέει «όχι» σε φοβερή ευκαιρία και με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε το 1-0 με πλασέ από γύρισμα του Μίλνερ. Η συνέχεια είχε... καταιγίδα από την ομάδα του Πελεγκρίνι, όμως το ημίχρονο έκλεισε με το ισχνό προβάδισμα, αφού τόσο ο σκόρερ του αγώνα μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, όσο και ο Γιάγια Τουρέ, δεν βρήκαν στόχο στις πολύ καλές ευκαιρίες που είχαν.

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, η Σαουθάμπτον προσπάθησε να αιφνιδιάσει, πήρε το πάνω χέρι στις κινήσεις και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως κάθε προσπάθεια και σκέψη ήταν δίχως ουσία. Δεν ήθελε και πολύ κόπο για τους «πολίτες» να ισορροπήσουν την κατάσταση δίχως να περάσει χρόνος και όσο κυλούσαν τα λεπτά και ήταν λογικό, έπεφτε και ο ρυθμός του παιχνιδιού με την ομάδα του Πελεγκρίνι να παίρνει τον έλεγχο. Στο ματς πέρασε και ο Γουιλφρίντ Μπονί για να παίξει με τον Αγουέρο στην επίθεση και να κλειδώσουν τη νίκη, ενώ ο Γιάγια Τουρέ ενδεχομένως έπαιξε το τελευταίο του ματς με τη φανέλα της Σίτι. Στο 76΄αποχώρησε και ο Φρανκ Λάμπαρντ με standing ovation από τον κόσμο στο «Etihad» που αναγνώρισε στον Άγγλο θρύλο τον επαγγελματισμό του, άσχετα αν έχει μονάχα την Τσέλσι στην καρδιά του. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 86' ο Αγουέρο με κοντινό πλασέ.