Απευθείας ομίλους η Τότεναμ!

Έφερε τα πάνω κάτω! Η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Έβερτον στον «Γκούντισον Παρκ» και σε συνδυασμό με την οδυνηρή ήττα της Λίβερπουλ, την προσπέρασε, καταλαμβάνοντας την 5η θέση που οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου!  



Απευθείας ομίλους η Τότεναμ!

Είχαν τις ελπίδες τους και  τις εξάντλησαν! Οι Λονδρέζοι πάλεψαν… σαν να μην υπήρχε αύριο στο «Γκούντισον Παρκ» και χάρη στο γκολ του Κέιν (24’) πήραν το υπερπολύτιμο τρίποντο που τους ανέβασε στην 5η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα πήρε η ομάδα του Ποκετίνο, εκμεταλλευόμενη την απώλεια βαθμών της Λίβερπουλ.

Ουσιαστικά αδιάφορη στο σημερινό ματς ήταν η Έβερτον, που όμως κυνήγησε την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο.

Το ματς:

Η Τότεναμ ήθελε περισσότερο το τρίποντο και φάνηκε. Δεν άφησε χρόνο να περάσει, αν και γνώριζε πως και με νίκη κόντρα στην Έβερτον η κατάσταση δεν ήταν στα χέρια της, αλλά στης Λίβερπουλ. Το πάλεψε, όμως, από το εναρκτήριο σφύριγμα. Δεν πτοήθηκε από το θερμό κοινό του «Γκούντισον Παρκ» και επέβαλλε άμεσα στο ρυθμό της, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των «ζαχαρωτών». Η τετράδα των μετόπισθεν της Έβερτον είχε πολλή δουλειά και τελικά λύγισε στο 24’ όταν από γύρισμα του Ντάιερ, ο Χάρι Κέιν έπιασε την κεφαλιά και έβαλε τους Λονδρέζους μπροστά στο σκορ. Αυτό ακριβώς που ήθελαν… Τα εναπομείναντα λεπτά του ημιχρόνου πέρασαν με την Τότεναμ να αναζητεί το δεύτερο γκολ και τους γηπεδούχους την απάντηση…

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο μέρος, με την Έβερτον να ανεβάζει την απόδοσή της και να πιέζει για την ισοφάριση. Είχε ευκαιρίες να τα καταφέρει από νωρίς, ειδικά με το σουτ του νεοεισελθόντα Μπέσιτς, αλλά μάταια… Η Τότεναμ από το 70’ και μετά, βλέποντας τις άγριες διαθέσεις των παικτών του Μαρτίνεθ, εστίασε στα αμυντικά της καθήκοντα κρατώντας το χρυσό 1-0 μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόουλμαν, Γκάλογουεϊ (84’ Ντιστέν), Στόουνς, Γιαγκέλκα, ΜακΚάρθι, Μπάρι, Μιραλάς (73’ Νέισμιθ), Μπάρκλεϊ (46’ Μπέσιτς), Όσμαν, Λουκάκου.

Στον πάγκο: Ρόμπλες, , , , Ατσού, ΜακΓκίντι, Κονέ.

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Φάτζιο, Μέισον, Μπεντάλεμπ, Ντεμπελέ (53’ Σταμπουλί), Τσαντλί, Έρικσεν, Λαμέλα, Κέιν (85’ Τάουνσεντ)