«Παραμυθένια» παραμονή για τη Νιούκαστλ

Μπορεί όλη την σεζόν να δυσκολεύτηκε, αλλά η Νιούκαστλ κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην τελευταία αγωνιστική. Με μία ασίστ και ένα γκολ του Γιόνας Γκουτιέρες, ο οποίος νίκησε τον καρκίνο για να επιστρέψει στα γήπεδα, οι «καρακάξες» επικράτησαν με σκορ 2-0 της Γουέστ Χαμ, που ελπίζει για Γιουρόπα Λιγκ μέσω του Fair Play, και θα βρίσκονται και τη νέα περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.



«Παραμυθένια» παραμονή για τη Νιούκαστλ

Το ματς:

Με τον κόσμο στις εξέδρες να δίνει την απαιτούμενη ώθηση, οι παίκτες του Κάρβερ μπήκαν με διάθεση να κερδίσουν την παραμονή από το πρώτο λεπτό. Τότε σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, με τον Ριβιέρ να σουτάρει ελάχιστα εκτός. Στιγμές αργότερα όλοι πάγωσαν όταν ο Βαλένσια ζήτησε πέναλτι, αλλά ανακουφίστηκαν όταν ο Άτκινσον έδειξε «παίζετε». Στο 6΄ο Ριβιέρ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής, αλλά το ακροβατικό σουτ του δεν βρήκε στόχο και πάλι για λίγο.

Τις δύο διαδοχικές ευκαιρίες του Ριβιέρ διαδέχθηκαν άλλες δύο του Ντάριλ Γιάνμαατ, που στην πρώτη περίπτωση είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Αντριάν και στην δεύτερη την μπάλα να πλησιάζει στην εστία, αλλά να φεύγει για λόγο εκτός.

Λίγο πριν το ημίωρο, η αυτοσυγκέντρωση της Νιούκαστλ χάθηκε και εκεί χρειάστηκε ο Τιμ Κρουλ για να αποτρέψει το 1-0 από τον Ντάουνινγκ, με την φάση αυτή να ξυπνάει τις «καρακάξες», οι οποίες βγήκαν και πάλι μπροστά.Ανάλογη ήταν και η συμπεριφορά των γηπεδούχων και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, μέχρι την στιγμή που το «St James’ Park» πήρε... φωτιά. Στο 54’ ο Γιόνας Γκουτιέρες σέντραρε από τα αριστερά και ο Σισοκό δεν λάθεψε με το κεφάλι, για το 1-0 της παραμονής. Ο κόσμος της Γουέστ Χαμ άρχισε να βρίζει με αισχρό τρόπο τον Σαμ Άλαρνταϊς, κάτι που φαίνεται πως επηρέασε τους παίκτες του, οι οποίοι δεν δημιούργησαν κινδύνους.

Πέντε σχεδόν λεπτά πριν το τέλος, ο Ανίτα είχε την ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη, αλλά τα έκανε θάλασσα, αφού την ώρα που είχε γύρω του τέσσερις συμπαίκτες του, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει και μόνος του την φάση, έστειλε την μπάλα πάνω στον Αντριάν!

Στο 85’ όλα τελείωσαν. Ο Γκουτιέρες μετά από την ασίστ πέτυχε και το πρώτο του τέρμα στο ματς, κλείνοντας μία περιπετειώδη χρονιά για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα του με τον καλύτερο τρόπο.