Το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ (preview)

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνουν Νιούκαστλ και Χαλ για να κρατηθούν στην Πρέμιερ Λιγκ, στην 38η και τελευταία αγωνιστική της φετινής αγωνιστικής περιόδου! Η Λίβερπουλ το πάνω χέρι για την 5η θέση, όμως έχουν ακόμα ελπίδες οι Τότεναμ και Σαουθάμπτον. Φιέστα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την πρωταθλήτρια Τσέλσι.



Το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ (preview)

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σχεδόν... αποκλειστικά στην ουρά. Εκεί που μέχρι και την ώρα έναρξης (17:00 Ελλάδας) των 10 αναμετρήσεων της τελευταίας «στροφής» του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα βρίσκεται και η Χαλ, που με τα πάντα να είναι εις βάρος της, ξέρει ότι θα πρέπει να κυνηγήσει το θαύμα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να επιβιώσει. Για να τα καταφέρουν οι «τίγρεις», που υποδέχονται την ομάδα του Φαν Χάαλ στο «KC Stadium», θα πρέπει να μην πάρει νίκη η Νιούκαστλ που φιλοξενεί την ίδια ώρα στο «St. James' Park» την... ευρωπαία Γουέστ Χαμ!

Η Σάντερλαντ κατάφερε να σωθεί με τον βαθμό που εξασφάλισε μεσοβδόμαδα από το εξ αναβολής παιχνίδι με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και πλέον η «μάχη» για την παραμονή έχει περιοριστεί στις δύο ομάδες, που είτε θα συνοδεύσουν τις ΚΠΡ και Μπέρνλι στην Τσάμπιονσιπ, είτε θα κρατηθούν ... ζωντανές.

Στην υπόθεση της 5ης προνομιούχου θέσης και δίχως να εξετάζουμε το ενδεχόμενο να «ανοίξει» και η 6η ανάλογα με το φετινό Κυπελλούχο Αγγλίας, η Λίβερπουλ έχει το +1 από την Τότεναμ και φιλοξενείται από τη Στόουκ στο ζόρικο «Μπριτάνια», ενώ τα «σπιρούνια» κοντράρονται με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έπειτα και από τις τέσσερις κάρτες που δέχθηκε πριν από μια εβδομάδα στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ έχει δει τις ελπίδες της για συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ να εξανεμίζονται βάσει της βαθμολογίας στο Fair Play και το σύνολο του Ποκετίνο εύχεται να κάνει τουλάχιστον σωστά τη δική του δουλειά, περιμένοντας τα ... ευχάριστα από το Στόουκ.

Στο «κόλπο» για την 5η θέση συμμετέχει και η Σαουθάμπτον, που όμως, χρειάζεται δεδομένα ήττα των Λίβερπουλ και Τότεναμ και θα πρέπει αυτή να περάσει από το «Etihad», όπου αντιμετωπίζει την αδιάφορη και δεδομένα 2η για φέτος, Μάντσεστερ Σίτι.

Σε ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης, αλλά είναι υπαρκτό, θα μπορούσε να αλλάξει η κατάσταση και για την 3η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, θα πρέπει η Γιουνάιτεντ να πάρει τη νίκη επί της Χαλ, ρίχνοντάς τη στην Τσάμπιονσιπ και παράλληλα να ηττηθεί η Άρσεναλ από τη Γουέστ Μπρομ στο Λονδίνο και να καλυφθεί η διαφορά των εφτά τερμάτων από τους «κόκκινους διαβόλους» για να γίνει η έκπληξη και να προσπεράσει η ομάδα του Φαν Χάαλ, υποχρεώνοντας τους «κανονιέρηδες» να παίξουν προκριματικά.

Τυπικά και η 10η θέση «παίζεται» με τις Έβερτον και Γουέστ Χαμ να είναι στην ισοβαθμία των 47 πόντων.

Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», πάντως, το ματς της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ θα έχει... τυπικό χαρακτήρα και αυτό που θα περιμένουν όλοι θα είναι η φιέστα των «μπλε» για την επιστροφή στο θρόνο με την κατάκτηση του 5ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους, τέταρτο στην Πρέμιερ Λιγκ και τρίτο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής (17:00):

Άρσεναλ – Γουέστ Μπρομ

Άστον Βίλα – Μπέρνλι

Τσέλσι – Σάντερλαντ

Κρίσταλ Πάλας – Σουόνσι

Έβερτον – Τότεναμ

Χαλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λέστερ – ΚΠΡ

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον

Νιούκαστλ – Γουέστ Χαμ

Στόουκ – Λίβερπουλ