Αγάπες που έγιναν... δίκοπο μαχαίρι

Η φημολογία για τη μετακίνηση του Ράχιμ Στέρλινγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλά κρατεί και το england365.gr θυμάται περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μετακινήθηκαν σε εχθρικά στρατόπεδα, γεννώντας μίση και πάθη.  



Αγάπες που έγιναν... δίκοπο μαχαίρι

Την πόρτα της εξόδου του Άνφιλντ βλέπει όπως φαίνεται ο Ράχιμ Στέρλινγκ, με τον 20χρονο, γεννημένο στη Τζαμάικα, Άγγλο ποδοσφαιριστή, να βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων εντός και εκτός «νησιού».

Μάλιστα μία εκ των μνηστήρων που αναζητούν την παντρειά με τον διεθνή Άγγλο επιθετικό, φαίνεται πως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως είναι έτοιμη να κινηθεί για την απόκτηση του ανθρώπου που έφερε στο Μερσεϊσάιντ το 2010, ο Ράφα Μπενίτεθ από την ΚΠΡ.

Μια τυχόν τέτοια μετακίνηση πάντως, σίγουρα θα αξίζει να προστεθεί στον μεγάλο κατάλογο των ποδοσφαιριστών εκείνων που «πρόδωσαν» ένα σύλλογο, για τα μάτια και προφανώς τα χρήματα του άσπονδου εχθρού.

Σολ Κάμπελ: Από τα «σπιρούνια» στους «κανονιέρηδες»

Όχι μόνο μετακινήθηκε από την Τότεναμ για λογαριασμό της μισητής Άρσεναλ, αλλά αυτό συνέβη δίχως να μπει ούτε μια λίρα στα ταμία των «σπιρουνιών», που άφησαν τον Κάμπελ να μείνει ελεύθερος το 2001.

Ταυτόχρονα, το γεγονός πως ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός αγνόησε τις «Σειρήνες» της Μπαρτσελόνα, της Ίντερ και της Μπάγερν Μονάχου, προτιμώντας την μισητή γειτόνισσα Άρσεναλ, έριξε αλάτι στις ανοικτές πληγές της Τότεναμ, που έχανε ένα δικό της παιδί.

Βέβαια, ούτε αυτός γλύτωσε από το στίγμα του «Ιούδα», κάτι που φρόντισαν να του επισημάνουν με πανό, οι φίλοι των «σπιρουνιών» την πρώτη φορά που βρέθηκε στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, φορώντας τη φανέλα με το κανόνι στο στήθος.

Αποτέλεσμα: Θετικό. Τα δύο πρωταθλήματα, το ένα εκ των οποίων το αήττητο του 2004, τα τρία Κύπελλα Αγγλίας, αλλά και η συμμετοχή στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006, προσδίνουν θετικό πρόσημο στη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Κάρλος Τέβες: Ο άνθρωπος που δίχασε το Μάντσεστερ

Ο άνθρωπος που έγινε σύνθημα στα στόματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ, ως ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας, έμελλε να μετατραπεί σε «Εφιάλτη», προδίδοντας την αγάπη των οπαδών των «κόκκινων διαβόλων».

Το σύνθημα «ποιος είναι αυτός ο Αργεντίνος, είναι αυτός που όλοι λατρεύουν» άλλαξε στο Ολντ Τράφορντ το 2009, όταν ο Τέβες έφυγε με προορισμό... άλλες πολιτείες, και συγκεκριμένα αυτές της συμπολίτισσας Σίτι.

Ο λατρεμένος έγινε μισητός από τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, που φρόντιζαν να του το υπενθυμίζουν τις φορές που βρέθηκε στον προηγούμενο «σπίτι» του, ως επισκέπτης για τις τέσσερις σεζόν, που φόρεσε τη φανέλα των «πολιτών».

Αποτέλεσμα: Θετικό. Μπορεί να δίχασε την πόλη του Μάντσεστερ, αλλά η Πρέμιερ Λιγκ και το Κύπελλο που κατέκτησε με τη Σίτι, θα απαλύνουν τη ρετσινιά του «προδότη».

Μο Τζόνσον: Από καθολικός, προτεστάντης

Το 1989 ο Μο Τζόνσον θα σπάσει μια αιώνια παράδοση και θα γίνει ο πρώτος καθολικός που θα προδώσει θεό και ανθρώπους μετά από 119 ολόκληρα χρόνια.

Πάντως η μετακίνηση από την Σέλτικ στη Γλασκώβη για λογαριασμό των Ρέιντζερς έγινε μέσω Γαλλίας. Ο Τζόνσον πριν καταλήξει στο Άιμπροξ, είχε φορέσει για δυο χρονιές τη φανέλα της Ναντ.

Η δήλωση πάντως που είχε κάνει πριν φύγει για τη Γαλλία, σχετικά με το γεγονός πως αν επέστρεφε στη Σκωτία θα το έκανε μόνο για λογαριασμό της Σέλτικ, του γύρισε μπούμερανγκ, μιας εκτός από προδότης θεωρήθηκε και αναξιόπιστος.

Ωστόσο σχέση του Τζόνσον με τους οπαδούς της Σέλτικ ξέφυγε από τα γήπεδα, με τους τελευταίους να απειλούν τη σωματική του ακεραιότητα και να οδηγούνται δε στο σημείο να κάψουν ακόμα και το σπίτι του.

Αποτέλεσμα: Αρνητικό. Τα δύο πρωταθλήματα και το Κύπελλο που πανηγύρισε με τους Ρέιντζερς δεν κατάφεραν να ισορροπήσουν όσα δημιούργησε στην προσωπική του ζωή η συγκεκριμένη μετακίνηση.

Γιώργος Σπανομανώλης