Στιγμές... μπλε φιέστας (pics)

Η Τσέλσι ετοιμάζεται να σηκώσει στον ουρανό του Λονδίνου το πέμπτο συνολικά πρωτάθλημά της, τέταρτο στην Πρέμιερ Λιγκ και τρίτο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και το england365.gr παρουσιάζει στιγμές... μπλε φιέστας από τις επιτυχίες του παρελθόντος.  



Στιγμές... μπλε φιέστας (pics)

Σε μια από τις πιο άνετες κούρσες για τον λονδρέζικο σύλλογο στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, η αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κατέκτησε τον τίτλο και μαθηματικά στην 37η αγωνιστική, κάνοντας... πολλή υπομονή μέσα στη σεζόν μέχρι να φτάσει η μέρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές θα έχαναν έστω και τις λιγοστές μαθηματικές τους ελπίδες.

Το απόγευμα της Κυριακής, μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τη Σάντερλαντ έχει προγραμματιστεί η απονομή και η γιορτή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για το φετινό πρωτάθλημα και το england365.gr θυμίζει ανάλογες στιγμές χαράς για τους «μπλε» και τους οπαδούς τους!

Το 1955, η Τσέλσι κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τους ποδοσφαιριστές να το γιορτάζουν με... τσάι και όχι σαμπάνια!

Πενήντα χρόνια αργότερα, στην πρώτη χρονιά της πρώτης θητείας του «special one» στον πάγκο, ο Ρόι Μπέντλεϊ και 12 ακόμα παλαίμαχοι από το τελευταίο πρωτάθλημα, παρέδωσαν το τρόπαιο στους νέους Πρωταθλητές, με την ομάδα να κατακτά τον πρώτο της τίτλο από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

«Η φύση μου δεν είναι να αναζητώ την χαρά, αλλά τους τίτλους και τις επιτυχίες. Είναι η αρχή αυτός ο τίτλος» είχε δηλώσει ο Ζοσέ Μουρίνιο και την επόμενη σεζόν τα λεγόμενά του επίβεβαιώθηκαν με την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος. Η φιέστα σημειώθηκε αμέσως μετά από την εύκολη νίκη με σκορ 3-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το τελευταίο, πριν το φετινό, πρωτάθλημα, ήρθε το 2010, όμως αυτό εξασφαλίστηκε την τελευταία ημέρα της αγωνιστικής περιόδου. Μπροστά στη... θέα του τροπαίου, οι «μπλε» διέλυσαν τη Γουίγκαν με το τελικό 8-0 και έγιναν ξανά κατακτητές της κορυφής.