Δεν χάνει την 3η θέση η Άρσεναλ, σώθηκε η Σάντερλαντ

Ευχαριστημένες και οι δύο. Το τελικό 0-0 της Άρσεναλ με τη Σάντερλαντ στο «Emirates» εδραίωσε ουσιαστικά τους «κανονιέρηδες» στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παράλληλα χάρισε στις «μαυρόγατες» (και μαθηματικά) την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.  



Δεν χάνει την 3η θέση η Άρσεναλ, σώθηκε η Σάντερλαντ

Οι Λονδρέζοι αυτή τη στιγμή είναι στο +3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως ακόμη και σε ισοβαθμία την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει να γίνουν… απίστευτά πράγματα για να χάσουν την 3η θέση. Πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων, στην οποία υπερέχουν ξεκάθαρα (+7 σε σχέση με τη Γιουνάιτεντ).

Από τη μεριά της, η Σάντερλαντ κατάφερε με τον πόντο αυτό να εξασφαλίσει τη σωτηρία της, αποβάλλοντας όλο το άγχος που την… φόρτωνε τους τελευταίους μήνες.

Εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από τις δύο ομάδες, εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες με κυριότερες τα δοκάρια των γηπεδούχων με τον Ζιρού (51’) και τον Ράμσεϊ (73’ έπειτα από κόντρα).

*Φανέλα βασικού μετά από έξι μήνες πήρε ο Τζακ Γουίλσιρ.

Το ματς

Ήθελε να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Να πάει την τελευταία αγωνιστική ουσιαστικά αδιάφορη, με το εισιτήριο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο χέρι. Για αυτό το λόγο, λοιπόν, η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αδιαφορώντας για την ανάγκη του ενός πόντους της Σάντερλαντ που θα την κρατούσε και μαθηματικά στην κατηγορία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα έπειτα από έξι μήνες, οι «κανονιέρηδες» είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, πίεσαν για το γκολ, χάνοντας αρκετές στιγμές, με κορυφαία του Άγγλου μέσου στα πρώτα λεπτά.

Από τη μεριά τους, οι «μαυρόγατες» έβγαλαν τρομερό πάθος και ενέργεια στο γήπεδο, είχαν σαφώς εστιάσει στα αμυντικά τους καθήκοντα, αν και όποτε τους δίνονταν οι ευκαιρία- δεν το σκέφτονταν- και έτρεχαν στην κόντρα για το γκολ! Μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, βγήκαν στην επίθεση, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να οπισθοχωρήσουν μαζικά!

Όπως τελείωσε το πρώτο, έτσι ακριβώς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο. Η Σάντερλαντ συνέχιζε να έχει… άγνοια κινδύνου, παρέμεινε ψηλά, προσπαθώντας να βρει πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 47’ μάλιστα λίγο έλειψε να τα καταφέρει, όταν σε σουτ του Φλέτσερ, ο Οσπίνα εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και προέβη στην απόκρουση της βραδιάς, κρατώντας το -0-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα ξανά ο πορτιέρο των «κανονιέρηδων» είπε όχι στο σουτ του Φαν Άανχολτ.

Δεν ήθελε και πολύ η Άρσεναλ να το πάρει… πατριωτικά. Από το αμέσως επόμενο λεπτό ανέβασε στροφές, βγήκε μαζικά στην κόντρα και στο 51’ βρέθηκε εκείνη μια ανάσα από το 1-0, όμως η προσπάθεια του Ζιρού χτύπησε στο δοκάρι. Ήταν η στιγμή  που το ματς έγινε… ροντέο.  Στο 56’ και στο 57’ ο Παντίλιμον είπε «όχι» στους Σάντσες και Γκιμπς, ενώ στο 59’ ξανά ο Σάντσες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια της φάσης, ήταν η σειρά της Σάντερλαντ να… προειδοποιήσει με τον Ντεφό.

Ο «τρελός» ρυθμός, με τις εκατέρωθεν καλές στιγμές, συνεχίστηκε, με τον Ράμσεϊ στο 73’- έπειτα από κόντρα στον ώμο του Τζόουνς- να σημαδεύει το δοκάρι! Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτερο, πιο θεαματικό και με έντονο σασπένς. Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποια άξιζε περισσότερο τη νίκη. Τελικά βρήκαν τη… μέση λύση, αφού με την συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν άλλαξε. Η Άρσεναλ αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καπαρώνοντας ουσιαστικά την 3η θέση αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας, οι Λονδρέζοι υπερτερούν… χαλαρά στη διαφορά τερμάτων, ενώ η Σάντερλαντ επικύρωσε την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Οσπίνα, Γκιμπς, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μπεγερίν, Γουίλσιρ (67' Γουόλκοτ), Ράμσεϊ, Εζίλ (81' Ροσίτσκι), Καθόρλα, Σάντσες, Ζιρού.

Σάντερλαντ: Παντίλιμον, Τζόουνς, Φαν Άανχολτ, Ο’Σι, Κόατς, Κάτερμολ, Λάρσον, Τζόνσον (75' Μπάκλεϊ), Γκρέιαμ (46' Φλέτσερ), Ντεφό, Γουίκαμ (46' Ρόντγουελ)