Κόκκινες για γέλια και για κλάματα (vids)

Όπως φάνηκε από την αποβολή του Σεσκ Φάμπρεγας στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Γουέστ Μπρομ, μερικές φορές οι κόκκινες κάρτες βγαίνουν και για πιο…περίεργους λόγους από το τσεπάκι των διαιτητών. Το england365.gr σας παρουσιάζει μερικές αποβολές που μόνο συνηθισμένες δε μπορουν να χαρακτηριστούν!  



Κόκκινες για γέλια και για κλάματα (vids)

27 Ιανουαρίου 2002, Τζέιμι Κάραγκερ

Η Άρσεναλ φιλοξενούσε στο «Χάιμπουρι» τη Λίβερπουλ για τον τέταρτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Στο 70ο λεπτό ο Ντέννις Μπέργκαμπ είδε την κόκκινη κάρτα εξαιτίας ενός πολύ σκληρού μαρκαρίσματος στον Κάραχερ, απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φίλων των γηπεδούχων. Λίγο πριν εκτελέσει το φάουλ που κέρδισε ο Κάραχερ, δέχτηκε ένα κέρμα, το οποίο επέστρεψε στην κερκίδα. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Άγγλος ήταν στα αποδυτήρια καθώς ο διαιτητής του αγώνα του είχε δείξει την κόκκινη κάρτα!

2 Απριλίου 2005, Ντάιερ-Μπόγιερ

Ενώ το παιχνίδι βρισκόταν σε εξέλιξη και οι «ανθρακωρύχοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, οι Κίρον Ντάιερ και Λι Μπόγιερ λογομάχησαν και πιάστηκαν στα χέρια! Το περιστατικό κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα καθώς οι συμπαίκτες τους μπήκαν στη μέση και τους χώρισαν. Αποτέλεσμα του καυγά ήταν να μείνει η Νιουκάστλ με εννιά παίκτες, ενώ έχανε ήδη με 3-0 από την Άστον Βίλα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

27 Δεκεμβρίου 2008, Ρικάρντο Φούλερ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Στόουκ δέχτηκε γκολ στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ από τον Κάρλτον Κόουλ εξαιτίας ενός λάθους του αρχηγού της Άντι Γκρίφιν. Ο επιθετικός της ομάδας Ρικάρντο Φούλερ επιτέθηκε αρχικά λεκτικά στον αρχηγό του για το λάθος του και στη συνέχεια χειροδίκησε κιόλας εναντίον του. Αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης και να κάνει το έργο της ομάδας του ακόμα πιο δύσκολο. Την επόμενη μέρα ο τότε προπονητής της Στόουκ Τόνι Πιούλις δήλωνε: «Το περίεργο είναι ότι οι δύο παίκτες έχουν πολύ καλές σχέσεις»! Που να μην είχαν δηλαδή…

29 Αυγούστου 2009, Αρσέν Βενγκέρ

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, που τότε φορούσε τη φανέλα της Άρσεναλ, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει το παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Αρσέν Βενγκέρ δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του. Μπροστά του βρέθηκε ένα μπουκαλάκι νερό το οποίο κλώτσησε με όλη του τη δύναμη, πράξη που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον τέταρτο διαιτητή. Τελικά, ο Γάλλος αποβλήθηκε και έτσι είδε τα τελευταία λεπτά από την κερκίδα του «Ολντ Τράφορντ».

8 Μαρτίου 2011, Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Άρσεναλ για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το σκορ ήταν 1-1 και ο Φαν Πέρσι ξεκινάει μία επίθεση από θέση οφσάιντ. Προφανώς, ο Ολλανδός δεν άκουσε το σφύριγμα του διαιτητή στο κατάμεστο «Καμπ Νόου» και αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα με δέκα παίκτες στη συνέχεια του αγώνα. Η αποβολή κόστισε στους «κανονιέρηδες», καθώς τελικά η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-1 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 4-3.


barcarvpred57 από arsenalist

23 Ιανουαρίου 2013, Εντέν Αζάρ

Η Σουόνσι απέκλεισε την Τσέλσι από τη συνέχεια του Λιγκ Καπ και όμως το αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε το κυριότερο θέμα συζήτησης! Ο Εντέν Αζάρ στην προσπάθεια του να δώσει γρήγορα συνέχεια στο παιχνίδι κλώτσησε ένα ball-boy στα πλευρά. Φυσικά ο διαιτητής τον απέβαλε, ενώ ο Βέλγος θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που το συγκεκριμένο περιστατικό δεν του έχει αμαυρώσει τη φήμη στο Νησί.

Στέφανος Μαρολαχάκης