Βαθμός και μια... ανάσα από την τριάδα η Άρσεναλ (videos)

Μπορεί να έχει να κερδίσει στο «Ολντ Τράφορντ» από το 2006, μπορεί να μην το έκανε ούτε το απόγευμα της Κυριακής, αλλά η Άρσεναλ πήρε έναν υπερπολίτιμο βαθμό (1-1) κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γκολ του Ερέρα «ακυρώθηκε» από το αυτογκόλ του Μπλάκετ και έτσι οι «κανονιέρηδες» χρειάζονται μόλις δύο βαθμούς για την 3η θέση απέναντι σε Σάντερλαντ και Γουέστ Μπρομ.



Βαθμός και μια... ανάσα από την τριάδα η Άρσεναλ (videos)

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία δείχνει την ομάδα του Βενγκέρ στην 3η θέση με 71 βαθμούς, ενώ αυτή του Λουίς φαν Χάαλ παρέμεινε 4η με 69. Αυτό σημαίνει πως μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα, αφού με ήττα της Μάντσεστερ Σίτι την τελευταία αγωνιστική και 2/2 της Άρσεναλ, αυτή περνάει στην δεύτερη θέση, καθώς επίσης πως και οι «κόκκινοι διάβολοι» διατηρούν ακόμη ελπίδες για την τριάδα.

Σε όσα έγιναν στο χορτάρι το απόγευμα της Κυριακής στο τελευταίο εντός έδρας της Γιουνάιτεντ, ο Φιλ Τζόουνς έκανε μοναδική αμυντική προσπάθεια αν και είχε χάσει την ισορροπία του και... περπατούσε με χέρια και με πόδια, ο Φαλκάο αντικαταστάθηκε από τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, χειροκροτήθηκε και ανταπέδωσε χαιρετώντας παράλληλα σαν να λέει αντίο στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ λίγο αργότερα ο Βαλντές πήρε την θέση του τραυματία Ντε Χέα, που λογικά χάνει την τελευταία αγωνιστική. Η εξέδρα χειροκρότησε και τον Ισπανό, ενδεχομένως και στο δικό του τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τα δημοσιεύματα για την Ρεάλ Μαδρίτης να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Το ματς:

Στο 6ο λεπτό ο Γιανγκ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην δεξιά μεριά, απέφυγε τον Ράμσεϊ και τον Μπεγιερίν που τον επιτηρούσε και δοκίμασε την τύχη του από μακριά, αλλά δεν βρήκε στόχο στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάτα έκοψε στην μέση την άμυνα της Άρσεναλ, αλλά ο Κοσιελνί πρόλαβε να γυρίσει πάνω στον Φαλκάο και παραχώρησε το κόρνερ.

Η Άρσεναλ άρχισε να ανεβάζει σταδιακά τις στροφές της και προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά δεν το κατάφερε με αξιώσεις. Στο 21ο λεπτό ο Μερτεσάκερ βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Ζιρού, αλλά λίγο πριν ο Γάλλος επωφεληθεί από το γλίστρημα του Τζόουνς, ο Άγγλος αμυντικός περπάτησε στα... τέσσερα και με το κεφάλι κέρδισε το άουτ στέλνοντας την μπάλα στα πόδια του αντιπάλου του.

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Τζόουνς είχε να αντιμετωπίσει μια πιο εύκολη φάση, αλλά παραλίγο να κάνει το λάθος σε έξοδο του Ντε Χέα. Ενώ ένας από τους δύο παίκτες θα μπορούσε να ανακτήσει εύκολα την κατοχή, ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ θέλησε να γυρίσει στον τερματοφύλακά του, που ενστικτωδώς απομάκρυνε με το πόδι έξω από την περιοχή.

Τελικά το σκορ άνοιξε ακριβώς στο 30’ με τον Ερέρα να μένει ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι (για την ακρίβεια δεν έπεσε κανείς πάνω του από τη μεσαία γραμμή και την αρχή της φάσης) και να νικάει τον Οσπίνα με σουτ στην κίνηση (από σέντρα του Γιανγκ), στην κλειστή του γωνία.

Στο δεύτερο μισό οι παίκτες του Φαν Χάαλ μπήκαν με την ίδια διάθεση, να ελέγξουν δηλαδή  τον ρυθμό και να φανούν απειλητικοί όποτε τους δοθεί η ευκαιρία. Μία τέτοια θα μπορούσε να είναι αυτή του 48ου λεπτού, αλλά ο Γιανγκ έκανε κακό τελείωμα και την σπατάλησε. Στο 52’ ο Αλέξις πραγματοποίησε το πρώτο σουτ του στο παιχνίδι, αλλά η μπάλα έφυγε απελπιστικά εκτός.

Στο 61’ ο Ραδαμέλ Φαλκάο πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και την θέση του πήρε ο Ρόμπιν φαν Πέρσι. Ο κόσμος της Γιουνάιτεντ χειροκρότησε τον Κολομβιανό και εκείνος τον ευχαρίστησε, ενώ χαιρέτησε την εξέδρα με το δεξί του χέρι προμηνύοντας ίσως έτσι την αποχώρησή του από τον σύλλογο.

Ένα λεπτό αργότερα οι «κανονιέρηδες» δημιούργησαν την μεγαλύτερη φάση τους στο ματς, με τον Εζίλ να σπάει στον Ζιρού, εκείνον να εκθέτει τον Ρόχο με κλειστή ντρίμπλα και τον Ντε Χέα, που έκλεισε πολύ σωστά το οπτικό πεδίο, να απομακρύνει με τα πόδια το αδύναμο τελείωμα του Γάλλου. Στο 65’ ο Ρόχο ρέφαρε για την αδυναμία του νωρίτερα, πραγματοποιώντας καίριο τάκλιν για να εμποδίσει τον Ράμσεϊ εντός περιοχής. Στο 70’ οι δυο τους ήταν και πάλι πρωταγωνιστές, όταν ο Ουαλός «κρέμασε» τον Ντε Χέα, αλλά ο Αργεντινός αμυντικός πρόλαβε να διώξει πριν ο ποδοσφαιριστής του Βενγκέρ κάνει το τελευταίο άγγιγμα στην μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα.

Στιγμές αργότερα ο Ντε Χέα τραυματίστηκε στον μηρό και πέρασε αναγκαστικά εκτός αγώνα, με τον Βαλντές να παίρνει την θέση του. Όπως και με τον Φαλκάο, έτσι και με τον Ισπανό βασικό πορτέρο της ομάδας, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος για να τον χειροκροτήσει.

Οι αλλαγές έκαναν και την διαφορά. Στο 82' ο Γουόλκοτ ταλαιπώρησε τον Μπλάκετ στην δεξιά πτέρυγα, πήγε να σεντράρει και η μπάλα αφού χτύπησε στον νεαρό κατέληξε στα δίχτυα του κρύου Βαλντές που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε μια δύσκολη γι' αυτόν φάση.

Στο τέλος ο Βενγκέρ θέλησε να διαφυλάξει τον βαθμό και πέρασε στην θέση του Αλέξις τον Φλαμινί.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα (74’ Βαλντές), Βαλένσια, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Ρόχο (74’ Μπλάκετ), Μάτα, Μπλιντ, Ερέρα, Γιανγκ, Φελαϊνί, Φαλκάο (61’ Φαν Πέρσι)

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγιερίν (73’ Γουόλκοτ), Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ,Κοκλέν, Καθόρλα (73’ Γουίλσιρ), Ράμσεϊ, Εζίλ, Αλέξις (90' Φλαμινί), Ζιρού