Το... παραμύθι του Νταλγκλίς στον πάγκο της Μπλάκμπερν (vid)

Επίτευγμα που δεν μπορεί να επαναληφθεί από καμία άλλη ομάδα, όπως έχει ισχυριστεί ο Κένι Νταλγκλίς, πέτυχε σαν σήμερα πριν από 20 ολόκληρα χρόνια η Μπλάκμπερν, φτάνοντας στην κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, σε εποχές που έμοιαζαν με ... παραμύθι για την ομάδα.  



Το... παραμύθι του Νταλγκλίς στον πάγκο της Μπλάκμπερν (vid)

Με ιδιοκτήτη τον Τζακ Γουόκερ και στον πάγκο τον Κένι Νταλγκλίς, οι «ρόβερς», έζησαν τεράστιες στιγμές την τριετία 1992-1995.

«Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να το επαναλάβει κάποια άλλη ομάδα αυτό που κάναμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να ξαναγίνει. Ήταν ένα πραγματικό... παραμύθι. Ήταν από τις στιγμές που οι ρομαντικοί με το ποδόσφαιρο θα θυμούνται και θα εκπλήσσονται από αυτό που καταφέραμε» έχει δηλώσει ο «King Kenny», πρωτεργάτης της μεγάλης επιτυχίας του 1995.

Η ομάδα του Λάνκασαϊρ με τους κάτι λιγότερο από 100.000 κατοίκους, έφτασε μέχρι την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας πάρει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία μόλις τρία χρόνια νωρίτερα, μέσω της διαδικασίας των πλέι-οφ.

Με τα χρήματα που αποφάσισε να διαθέσει το τότε μεγάλο αφεντικό του συλλόγου, Τζακ Γουόκερ, για να πάρει στο «Ίγουντ Παρκ» τους Σίρερ και Σάτον, καταρρίπτοντας δις το ρεκόρ μεταγραφής στην Αγγλία με 3,4 και 5 εκατ.λίρες αντίστοιχα, ο άνεμος που έπνεε ήταν τέτοιος αισιοδοξίας και πίστης για κάτι καλό...

Στην τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος, το 1995, σαν σήμερα, στις 14 Μαΐου, η Μπλάκμπερν πανηγύρισε τον τίτλο παρά την ήττα με σκορ 2-1 από τη Λίβερπουλ, αφού, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 1-1 με τη Γουέστ Χαμ κι έτσι οι «ρόβερς» κατέκτησαν την κορυφή με έναν βαθμό διαφορά στην κορυφή!