Ιστορική βραδιά για τη Μπόρνμουθ!

Στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπόρνμουθ! Στο μεγάλο πάρτι ανόδου που στήθηκε στο «Goldsands», επικράτησε εν μέσω παροξυσμού 3-0 της Μπόλτον και με το +19 στη διαφορά τερμάτων από τη Μίντλεσμπρο, εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία της στα μεγάλα «σαλόνια»!  



Ιστορική βραδιά για τη Μπόρνμουθ!

Το κλίμα ήταν γιορτινό στο γήπεδο, οι οπαδοί γέμισαν κάθε γωνιά στις κερκίδες για το παιχνίδι της 45ης αγωνιστικής και η βραδιά δεν γινόταν να χαλάσει...

Αν και στη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μπογκντάν πρόλαβε τον Γουίλσον προτού αυτός πλασάρει σε κενή εστία, σώζοντας προσωρινά τη Μπόλτον, το φινάλε του πρώτου μέρους είχε δύο γκολ για τη Μπόρνμουθ κι ένα τρελό πάρτι από τους οπαδούς.

Αρχικά στο 39' ο Μαρκ Πιού μάζεψε τη μπάλα από αριστερά μέσα στην περιοχή, ξεπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά για το 1-0, ενώ ο Ρίτσι στο 44' έδωσε στους «cherries» προβάδισμα δύο τερμάτων με μονοκόματο σουτ από πάσα του Κέρμοργκαντ.

Ο ενθουσιασμός και η αυτοπεποίθηση έκανε τους παίκτες της Μπόρνμουθ να συνεχίζουν τις επιθέσεις και στο δεύτερο ημίχρονο, αφήνοντας όμως και χώρους στην άμυνα, με τη Μπόλτον να έχει μεν τη δυνατότητα, αλλά να μην καταφέρνει να απειλήσει.

Στο 70ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με τον Γουίλσον να κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του Ντερβίτε, όμως τον Κέρμοργκαντ να αστοχεί από την άσπρη βούλα στέλνοντας τη μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια.

Τελικά το 3-0 έγινε στο 78' με τον Καλούμ Γουίλσον που πήρε τη μπάλα από το γύρισμα του Σέρμαν και δεν είχε πρόβλημα από κοντινή απόσταση να πλασάρει σωστά.