Ο 500άρης Τζέραρντ και οι... άπιαστοι

Ο Στίβεν Τζέραρντ έγινε ακόμα ένας 500άρης στην Πρέμιερ Λιγκ και το england365.gr παρουσιάζει όσους έχουν καταφέρει να φτάσουν αλλά και να ξεπεράσουν τον εντυπωσιακό αριθμό συμμετοχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα!



Ο 500άρης Τζέραρντ και οι... άπιαστοι

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο «Stevie G» συμπλήρωσε 500 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ με την παρουσία του στην αναμέτρηση των «κόκκινων» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ για την 34η αγωνιστική. 

Βέβαια, όσο ευχάριστο κι αν ήταν για τον ίδιο, το τελικό 0-0 με τους «baggies» στο «Χόθορνς» δεν τον άφησε να χαρεί. 

Το επίτευγμα είναι τεράστιας σημασίας για τον εμβληματικό ηγέτη της Λίβερπουλ που έπειτα από μια ολόκληρη ζωή στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αποχωρεί το καλοκαίρι για νέες ποδοσφαιρικές εμπειρίες από το MLS. 

Ποιοί είναι, όμως, αυτοί που έφτασαν και ξεπέρασαν τις 500 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ πριν από τον Στίβεν Τζέραρντ; Το england365.gr τους έχει και τους παρουσιάζει! 

Ράιαν Γκιγκς – 632

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1991, ο νυν βοηθός του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» πανηγύρισε 13 πρωταθλήματα στην ποδοσφαιρική του καριέρα στο «Ολντ Τράφορντ», όπου και πέρασε 23 χρόνια!

Φρανκ Λάμπαρντ – 604

Από τη σεζόν 1995-1996 με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ άρχισε να «φτιάχνει» το όνομά του και να το βγάζει στην επιφάνει του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Φρανκ Λάμπαρντ, που έγραψε ιστορία με την Τσέλσι και φέτος αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Σίτι με τη μορφή δανεισμού από τη New York City FC. Το καλοκαίρι, γίνεται ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που από την Πρέμιερ Λιγκ μεταπηδά στο MLS.

Ντέιβιντ Τζέιμς – 572

Συμπλήρωσε 53 εμφανίσεις με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, έπαιξε σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα, η Μάντσεστερ Σίτι, ήταν μέλος της Πόρτσμουθ όταν κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας το 2008 και πλέον βρίσκεται στην Ινδία όπου υπερασπίζεται την εστία της Kerala Blasters.

Γκάρεθ Μπάρι – 557

Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Μπέρμιγχαμ, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Άστον Βίλα μέχρι να κάνει το βήμα στη Μάντσεστερ Σίτι, το 2009. Ήταν από τις πρώτες μεταγραφές των Αράβων ιδιοκτητών του συλλόγου που έμπαινε σε νέα τροχιά εκείνα τα χρόνια, ενώ πλέον ο Μπάρι ανήκει στην Έβερτον.

Γκάρι Σπιντ – 535

Ο αδικοχαμένος Ουαλός, ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έφτασε και ξεπέρασε τις 500 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέρασε από τις Λιντς, Έβερτον, Νιούκαστλ, Μπόλτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Το 2011, αυτοκτόνησε δι' απαγχονισμού...

Εμίλ Χέσκεϊ – 516

Επέστρεψε φέτος στη Μπόλτον και αποδεικνύει – τουλάχιστον στην Τσάμπιονσιπ – ότι παρά τα 37 του χρόνια, τα πόδια του αντέχουν και ο ίδιος απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Με τη Λίβερπουλ πανηγύρισε ένα Κύπελλο Αγγλίας και το Κύπελλο UEFA, ενώ έχει παίξει και στις Λέστερ, Μπέρμπιγχαμ, Γουίγκαν και Άστον Βίλα επί αγγλικού εδάφους.

Μαρκ Σβάρτσερ – 514

Ο σοφός Αυστραλός που πλέον βρίσκεται στη Λέστερ αποχωρώντας από την Τσέλσι, έχει πατήσει τα 42 και δεν μπορεί με τίποτα ν' αποχωριστεί τα γάντια και τη μυρωδιά του χορταριού. Βασικός και αναντικατάστατος στην πορεία της Φούλαμ μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ το 2010, είχε παίξει και για τη Μίντλεσμπρο.

Τζέιμι Κάραγκερ – 508

Εδώ και δύο χρόνια έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και βρίσκεται στο «SkySports», όπου σχολιάζει τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και δη της αγαπημένης του Λίβερπουλ. Έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στους «κόκκινους», αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους το καλοκαίρι του 2013, ενώ η κορύφωση της καριέρας του ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ του 2005.

Φιλ Νέβιλ – 505

Από την τάξη του '92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έμεινε 10 χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους», πήρε έξι πρωταθλήματα και το 2005 μετακόμισε στην Έβερτον, της οποίας υπήρξε αρχηγός. Σχολιαστής πλέον στο «BBC» προκειμένου να μένει κοντά στην Πρέμιερ Λιγκ...

Ρίο Φέρντιναντ – 504

Προϊόν των ακαδημιών της Γουέστ Χαμ, έγραψε τη δική του ιστορία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όταν μετακόμισε από τη Λιντς στους «κόκκινους διαβόλους», έγινε τότε η πιο ακριβή μεταγραφή καθώς κόστισε 30 εκατ.λίρες, ενώ υπήρξε «βράχος» της άμυνας και αρχηγός του συλλόγου του Μάντσεστερ. Πέρυσι αποχώρησε έπειτα από 12 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ», όμως δεν του βγήκε σε καλό η μετακίνηση στην ΚΠΡ.

Σολ Κάμπελ – 503

Προκάλεσε την οργή των οπαδών της Τότεναμ όταν το 2001 αποφάσισε να πάρει ελεύθερη μεταγραφή για την Άρσεναλ. Έπαιξε 10 χρόνια στα «σπιρούνια» και αργότερα με τους «κανονιέρηδες» είχε τη χαρά να παίξει ρόλο στην πορεία των άτρωτων μέχρι την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος το 2004.